Κορωνοϊός: Παραμένει σοβαρή η κατάσταση στη Κίνα

Το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην Κίνα δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι εμφανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη βελτιούμενη δυναμική της οικονομίας δεν θα αλλάξει, ανέφερε.

Η δημοσιονομική πολιτική στην Κίνα θα είναι περισσότερο δυναμική και αποτελεσματική και η συνετή νομισματική πολιτική θα είναι πιο ευέλικτη, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση θα αποκρούσει συστημικούς οικονομικούς κινδύνους, είπε ακόμη.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκτός από τον 38χρονο Ιταλό από την πόλη Λόντι, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό, όπως διέρρευσε από το τοπικό νοσοκομείο φέρονται να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό η σύζυγός του και ένας φίλος του, ο οποίος παρουσιάσθηκε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο και παρουσιάζει υψηλό πυρετό και πνευμονία.

Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για να τεθούν σε καραντίνα περίπου εβδομήντα άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον τριανταοκτάχρονο, τις περασμένες εβδομάδες.

Συνολικά, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα είναι έξι.

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και στο Λίβανο

Η πρώτη περίπτωση κορωνοϊού στον Λίβανο επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή, αφότου μία γυναίκα που έφτασε από το Ιράν, βρέθηκε θετική, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Βηρυτό, ενώ δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, αργότερα την Παρασκευή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ