To 2020 η Apple μπαίνει δυνατά στην υγεία

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Apple μέχρι το 2027 θα έχει έσοδα 313 δισ. δολάρια από τον κλάδο υγείας Η Apple “βλέπει” έσοδα άνω των 300 δισ. δολαρίων στον κλάδο της υγείας!

Το 2019 ήταν η χρονιά που όλες οι εταιρείες τεχνολογίας έκαναν δυναμική είσοδο στην αγορά υγείας, καθώς Alphabet, Apple, Amazon και Microsoft είχαν να παρουσιάσουν και από μια τουλάχιστον πρόταση και συνεργασία. 

Από τις 4 μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, αυτή που φαίνεται πως θα κυριαρχήσει στο χώρο της υγείας τα επόμενα χρόνια είναι η Apple για την οποία οι αναλυτές εκτιμούν πως μέχρι το 2027 θα έχει έσοδα 313 δισ. δολάρια από τον κλάδο υγείας. 

Μπορεί αυτή την στιγμή η εμπλοκή της Apple στην υγεία να προέρχεται από τα wearables της και ειδικά το Apple watch, όμως όταν αυτά σταματήσουν να πουλάνε τόσο πολύ όσο κάνουν ώρα, η εταιρεία έχει φροντίσει να επενδύσει σε άλλες εταιρείες και προϊόντα τα οποία θα ξεκινήσουν να της αποδίδουν αρχής γενομένης από φέτος. 

Ένα Apple Watch σε κάθε χέρι

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Apple Watch, εγκαταστάθηκε στα χέρια εκατομμυρίων χρηστών και θεωρήθηκε πολύτιμο εργαλείο  ενώ κέρδισε και την έγκριση του FDA από το 2018 σαν εργαλείο παρακολούθησης της υγείας των χρηστών. 

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Apple μέχρι το 2027 θα έχει έσοδα 313 δισ. δολάρια από τον κλάδο υγείας

Μέσω του ρολογιού, η Apple έκλεισε αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, ενώ πα θεωρείται “απαραίτητο” αξεσουάρ για ηλικιωμένους, χάρη στην ζωντανή παρακολούθηση της λειτουργίας της καρδιάς και τους αισθητήρες που ελέγχουν αν ο χρήστης έχει κάποιο ατύχημα.

Μετά από τα update που επιτρέπουν στην live παρακολούθηση διάφορων ζωτικών λειτουργιών αλλά και την συνεχή προσθήκη νέων, είναι ασφαλές να πούμε πως η Apple θα έχει σημαντικά έσοδα από το Apple Watch. 

Ηλεκτρονικά αρχεία ασθενών

Η κίνηση της Apple να συνεργαστεί σε προγράμματα μεταφοράς ηλεκτρονικών αρχείων ασθενών είναι επίσης μια από τις κινήσεις που θα της αποδώσουν στο πολλαπλάσιο στο μέλλον, ενώ όπως αναφέρουν ειδικοί, δε θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα εξαγοράς ή μεγάλης συνεργασίας με κάποια από τις εταιρείες του χώρου. 

Μέσω της λειτουργίας αυτής, η Apple επιτρέπει στους κατόχους iPhone να συγκεντρώνουν τα ιατρικά αρχεία και τις πληροφορίες σε ένα σημείο, ενεργώντας ως βοήθημα και τελικά σαν λύση στο πρόβλημα που έχει ο ιατρικός κλάδος στην διασύνδεση διάφορων υπηρεσιών, διευκολύνοντας τους χρήστες. 

Μέσα από αυτή την υπηρεσία, η Apple έχει “κλειδώσει” συνεργασίες με πάνω από 40 πάροχους υγείας και πάνω από 300 ιατρικά κέντρα. Ακόμα και αν η Apple δεν καταφέρει να κάνει disrupt στον τομέα διαχείρισης ηλεκτρονικών ιατρικών  αρχείων, το σίγουρο είναι πως με τις κινήσεις της, διασφαλίζει πως θα γίνει ο μεγαλύτερος παίκτης σε αυτόν τον τομέα. 

Και “όνειρα γλυκά”

Μια συνεργασία η οποία στην αρχή φάνηκε πως δεν είναι κάτι παραπάνω από μια απλή τεχνολογία, έχει αρχίσει και εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της Apple. Ο λόγος για την απόκτηση της Tueo Health το 2017 κάτι που την οδήγησε να προσθέσει μια λειτουργία παρακολούθησης της ποιότητας του ύπνου στα μελλοντικά Apple Watch.

Η Startup που εξαγόρασε η Apple εκτός των άλλων είχε αναπτύξει και εφαρμογές οι οποίες δίνουν στους γονείς την δυνατότητα να παρακολουθούν τον ύπνο και τα συμπτώματα άσθματος των παιδιών. 

Ταυτόχρονα, η Apple είχε προχωρήσει στην εξαγορά και της Beddit πριν από μερικά χρόνια, η οποία επίσης ασχολείται με μετρήσεις ποιότητας ύπνου. 

Επειδή δύο διαδοχικές εξαγορές σχετικές με την ποιότητα του ύπνου δε μπορεί να είναι τυχαίες, όλα δείχνουν πως ίσως ακόμα και στο επόμενο Watch η Apple θα ενσωματώσει αυτές τις λειτουργίες, οι οποίες θα της δώσουν την δυνατότητα να χτίσει νέες συνεργασίες με τις εταιρείες υγείας, οι οποίες θα εκτοξεύσουν τα έσοδα της εταιρείας στο μέλλον. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ