Deutsche Bank: Καλή η Apple αλλά φέτος δεν θα κάνει πάλι θαύματα

Το 2020 έχει μπει καλά για την Apple με την συνδρομητική της υπηρεσία να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς και μια νέα σειρά τηλεφώνων να είναι στα σκαριά για το Φθινόπωρο του 2020, όμως η Deutsche Βank αν και συμμερίζεται τις προοπτικές της εταιρείας, φροντίζει να προσγειώσει τις προσδοκίες. 

Όπως δηλώνουν οι αναλυτές της Deutsche bank, ένας συνδυασμός από εξωγενείς παράγοντες, ο εμπορικός πόλεμος, τα κόστη παραγωγής και οι υψηλές αποδόσεις θα “φρενάρουν” την πορεία της μετοχής της εταιρείας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα επαναλάβει το +86% που έκανε το 2019. 

Η υπηρεσία streaming του Apple TV+, οι πωλήσεις των iPhone και οι πωλήσεις των υπολογιστών θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, υποστηρίζει η Deutsche Bank, όμως η μετοχή της εταιρείας το 2020 απλά θα σταθεροποιηθεί στα υψηλά χωρίς να δώσει σημαντικές αποδόσεις, ή τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει την πορεία της προηγούμενης χρονιάς. 

“Κατά την άποψη μας, μια τέτοια πορεία δεν είναι ότι καλύτερο περιμένουν οι επενδυτές που θέλουν άμεσα και μεγάλα κέρδη, καθώς η τιμή της εταιρείας θα σταθεροποιηθεί με μικρές διακυμάνσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει τα περσινά επίπεδα” αναφέρει το report της Deutsche Bank.

Παρόλα αυτά, η Deutsche Bank υποστηρίζει πως οι επενδυτές θα πρέπει να εμπιστευθούν την Apple και να διατηρήσουν τις μετοχές τους, καθώς η πορεία της εταιρείας το 2020 θα είναι ευνοϊκή. Τα κύρια προϊόντα της εταιρείας σημείωσαν σημαντική αύξηση πωλήσεων μέσα στις γιορτές και υποστηρίζει πως η εταιρείας θα δει σημαντικά κέρδη τόσο από την επόμενη γενιά 5G συσκευών της αλλά και από τις πωλήσεις των airpods οι οποίες πάνε από το καλό στο καλύτερο. 

Η Deutsche Bank προτείνει “hold” για την μετοχή της εταιρείας επισημαίνοντας πως η απότομη αύξηση της αποτίμησης της μπορεί φέτος να συνδυαστεί με “πιθανές ανταμοιβές”. Παρόλο που η DB αύξησε το στόχο της τιμής στα 280 δολάρια από 235 δολάρια, το νέο επίπεδο εξακολουθεί να συνεπάγεται μείωση κατά 6,5% κατά τους επόμενους 12 μήνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ