Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι προορισμοί για να καλωσορίσετε το νέο χρόνο

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους στο κόσμο διότι αφήνουν πίσω τον παλιό χρόνο όπως και αν πέρασε, ανυπομονώντας να έρθει ο νέος για να κάνουν νέες αναμνήσεις και να ζήσουν νέα πράγματα ή και για τους περισσότερους να ζήσουν τα όνειρα τους.

Πολλοί όμως θέλουν να περάσουν αυτό το βράδυ με άτομα που νοιάζονται σε διάφορα μέρη και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για να βιώσουν την αλλαγή του χρόνου από την διαφορετική πλευρά από αυτή που γνωρίζουν τόσα χρόνια.

Οι παρακάτω 10 Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ως σκοπό να "χτυπήσουν" το χρόνο με τα περισσότερα άτομα να θέλουν να τις επισκεφτούν για να μπορέσουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές για εκείνο το βράδυ αλλά και γενικά για να περάσουν τις γιορτές.

Αυτές είναι οι 10 Ευρωπαϊκές χώρες για να γιορτάσετε το νέο χρόνο

10. Στοκχόλμη

Οι Σουηδοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σχετικά συγκρατημένα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο πρόθυμοι να αφεθούν ελεύθεροι και να το διασκεδάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

9. Λονδίνο

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι θα συναντηθούν στις οχθες του Τάμεση για να καλωσορίσουν το νέο έτος.

8. Ντουμπρόβνικ

Η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς αλλά παίρνει επιπλέον πόντους για τον ρομαντισμό του. 

7. Βιέννη

Η Βιέννη, το κέντρο της αυτοκρατορίας των Χριστουγέννων και πανέμορφη πόλη αγαπημένη από διανοούμενους και καλλιτέχνες, έχει ίσως η καλύτερη θέση στην Ευρώπη για να ζήστε ένα πάρτι «Πρωτοχρονιάς». 

6.Παρίσι

Δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς όταν μια από πιο εικονικές πόλεις της Ευρώπης βρίσκεται στον κατάλογο μεταξύ των καλύτερων θέσεων για να περάσετε τη Πρωτοχρονιά.

Ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται για να τονίσει το γεγονός ενώ η περιοχή μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πάρτι όπου σαμπάνιες και πυροτεχνήματα "σκάνε" παντού. Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε να πάτε στη Montmarte για εξαιρετική θέα των πυροτεχνημάτων χωρίς τον πολύ κόσμο.

5. Ρέικιαβικ

Το Ρέικιαβικ έχει μόνο 4 ώρες ηλιοφάνειας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες είναι περισσότερο από έτοιμοι να γιορτάσουν με το φεστιβάλ του φωτός. Ξεκινούν με γιορτινές φωτιές στις γειτονιές, που προορίζονται να "κάψουν" τα προβλήματα του παλιού έτους. 

4.Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι γνωστή ως πόλη για πάρτι για τους Βορειοαμερικάνους, και στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πόλη αποδεικνύει ότι αξίζει αυτή τη φήμη, με αυτοσχέδια πάρτι  να γεμίζουν την πόλη.

3.Πράγα

Η Πράγα είναι  ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης και μεταξύ των πιο όμορφων στον πλανήτη.

2. Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη αυξάνει τη φήμη της ως προορισμός που πρέπει να δουν οι ταξιδιώτες την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις αναζητήσεις που κάνουν οι καταναλωτές σε ταξιδιωτικά site. Τα πολιτικά προβλήματα της χώρας όμως, της αφαιρούν πολλούς πόντους από την εορταστική μαγεία

1. Βερολίνο

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει την φήμη ως πόλη για πάρτι κατά τη διάρκεια του έτους, επομένως έχει νόημα ότι η πόλη έχει μια στάση "go-big-or-go-home" προς τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Το επίκεντρο της ημέρας είναι αναμφισβήτητα το "Party Mile", μια ευθεία 2χλμ. μεταξύ της Πύλης του Βρανδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης, γεμάτο παμπ, αίθουσες για φαγητό, μουσικές σκηνές, σκηνές για πάρτι και προβολές λέιζερ.