Ένα γουρουνάκι αξίας 4 δισ. δολαρίων!

Η Hasbro θα προχωρήσει στην αγορά του Entertainment One για περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μετρητά, προσθέτοντας το ανεξάρτητο στούντιο με προσχολικά σήματα όπως τα Peppa Pig και PJ Masks.

Η συμφωνία παρέχει στον παραγωγό παιχνιδιών των Nerf και Power Rangers μια νέα έκθεση. Έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις με κινηματογραφικά στούντιο όπως την Paramount Pictures και την Walt Disney για να ενισχύσει τις πωλήσεις των παιχνιδιών που συνδέονται με μεγάλα franchise ταινιών.

Η συμφωνία εξαγοράς της Hasbro για την eOne

“Η Hasbro θα αξιοποιήσει τις εκπληκτικές δυνατότητες ψυχαγωγίας της eOne για να φέρει το χαρτοφυλάκιο των μαρκών που απευθύνονται σε παίκτες βιντεοπαιχνιδιών, φανς, και οικογένειες σε όλες τις οθόνες παγκοσμίως”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hasbro, Brian Goldner. 

Η Hasbro θα καταβάλει 5,60 λίρες ανά μετοχή και θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με χρέη και 1,0 – 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τη χρηματοδότηση μετοχών, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η Hasbro δήλωσε ότι βλέπει ετήσιες συνεργίες επιτοκίων ύψους περίπου 130 εκατ. δολαρίων έως το 2022, με τη βοήθεια εξοικονομήσεων από ένα τμήμα της επιχείρησης παιχνιδιών eOne στο εσωτερικό της επιχείρησης και τη βελτίωση της κερδοφορίας των δραστηριοτήτων αδειοδότησης και εμπορευματοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ