Τζέιμι Όλιβερ: Με κατέστρεψαν το Brexit και η «Uber-οποίηση» της Βρετανίας!

Ο διάσημος Βρετανός σεφ, Τζέιμι Όλιβερ, μιλώντας στο BBC Radio 4, απέδωσε στο Brexit – κυρίως – αλλά και στην Uber-οποίηση”, όπως είπε, τους λόγους στους οποίους κατέρρευσε το οικοδόμημα των εστιατορίων Jamies ITALIAN.

Μεταξύ άλλων ο Τζέιμι Όλιβερ υποστήριξε ότι οι Βρετανοί σταμάτησαν να επισκέπτονται τα εστιατόρια του εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκάλεσε το Brexit μετά το περίφημο δημοψήφισμα του 2016.

“Η εμπιστοσύνη, εξαιτίας του Brexit, χάθηκε και οι συνήθειες των ανθρώπων συνολικά άλλαξαν”, ανέφερε σχετικά ο διάσημος σεφ. “Ο κόσμος άλλαξε, οι μεγάλοι δρόμοι άλλαξαν, ξεκίνησαν όλα να “Uber-οποιούνται”, οι ανταγωνιστές μας άλλαξαν και εμείς πλέον δείχναμε λιγότερο διαφορετικοί σε αυτούς απ’ ότι στην αρχή”, είπε ακόμη ο Τζέιμι Όλιβερ.

Μαθήματα ζωής

Κατά κάποιον τρόπο, πρόσθεσε, ήταν μια μεγάλη αίσθηση λύτρωσης, επειδή έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και νόμιζε ότι μπορούσε να φτιάξει τα πράγματα.

“Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά έξυπνος και δυνατός για να τα διορθώσω”, ανέφερε ο Τζέιμι Όλιβερ ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως η “περιπέτεια” αυτή του έδωσε “πολύτιμα μαθήματα, που θα του επιτρέψουν να κάνει ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα τα επόμενα 20 χρόνια με πολύ διαφορετικό τρόπο”.

“Έχω μια αίσθηση ευγνωμοσύνης”, επισήμανε ο Τζέιμι Όλιβερ λέγοντας ότι “στην επιχείρησή μου βίωσα τα καλύτερα και τα χειρότερα, σε σωματικό, διανοητικό και οικονομικό επίπεδο”. Όμως, όπως παραδέχθηκε, “αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα”.

Σημειώνεται πως ο Τζέιμι Όλιβερ σε μια ύστατη προσπάθεια των σώσει την αλυσίδα “Jamie’s ITALIAN” έβαλε δικά του χρήματα ύψους 13 εκατ. λιρών!

Ο απολογισμός της καταστροφής

Το “λουκέτο” στην αλυσίδα “Jamie’s ITALIAN”, τα οποία “έγραψαν” ζημιά 28 εκατ. λιρών οδήγησε στην απώλεια συνολικά 1.000 θέσεων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ