Cowen: Το κρυπτονόμισμα της Walmart μπορεί να αντιμετωπίσει λιγότερη κριτική από το Libra

Η προσπάθεια κρυπτονομίσματος της Walmart θα πρέπει να παράγει λιγότερη πολιτική αντίθεση από το Libra του Facebook και μπορεί να απευθύνει έκκληση στους Δημοκρατικούς ώστε να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για άτομα που συνήθως δεν χρησιμοποιούν τράπεζες δήλωσε η Cowen.

Η χρήση του νομίσματος της Walmart
και πως θα διαφέρει από άλλα κρυπτονομίσματα

Το νόμισμα της Walmart μπορεί να μοιάζει με μια κάρτα αποθηκευτικής αξίας και θα είναι συνδεδεμένη με το δολάριο, έγραψε σε σημείωμα στους πελάτες τη Δευτέρα ο Jaret Seiberg, ανώτερος αναλυτής πολιτικής στο Cowen. Το νόμισμα δεν φαίνεται να μοιράζεται τις ίδιες “παγκόσμιες προθέσεις” με το Libra του Facebook, είπε ο Seiberg. Η κυκλοφορία του δεν φαίνεται επικείμενη μετά από όσα είπε μια εκπρόσωπος της Walmart την Παρασκευή, ότι ο λιανοπωλητής δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αμέσως το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το οποίο υπέβαλε αίτηση.

Ο Seiberg είπε ακόμα ότι το νόμισμα θα διαφέρει ελάχιστα από οποιαδήποτε επαναφορτιζόμενη δωροκάρτα καθώς οι καταναλωτές θα δίνουν μετρητά στο Walmart σε αντάλλαγμα για μια παρόμοια αξία του νομίσματος της Walmart που θα μπορούσαν στη συνέχεια να ξοδέψουν στο κατάστημα.

Πιθανή απειλή το νόμισμα της Walmart

Ακόμα και έτσι, αν το Walmart είχε σκοπό να προχωρήσει με μια ψηφιακή προσφορά, αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απειλή σε μικρές τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις και είναι απίθανο να δωθεί δωρεάν πέρασμα από το Κογκρέσο, ανέφερε ο αναλυτής.

Θα μπορούσε να προκαλέσει ακροάσεις στο Κογκρέσο και πιθανότατα θα δημιουργούσε περισσότερη κριτική από ότι έπαινο “δεδομένης της συνολικής αμφιβολίας στο Capitol Hill για τα ψηφιακά νομίσματα”. Τελικά όμως ο αναλυτής δεν αναμένει ότι οι νομοθέτες θα σταματήσουν τη Wallmart.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ