Christophe Chantepy: «Ελλάδα και Γαλλία μαζί στον δρόμο της ενωμένης Ευρώπης με όχημα την καινοτομία»

Με αφορμή το 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ MAZINNOV μιλήσαμε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα, Christophe Chantepy, για την μεγάλη εκδήλωση επιχειρηματικής καινοτομίας που διοργανώνει η Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και αρχίζει αύριο Παρασκευή 10/11 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αλλά και για τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας σε πολλούς τομείς.

Όπως προαναφέραμε το Φόρουμ MAZINNOV ξεκίνησε σαν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα πριν ένα έτος αλλά μετά τις στενές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καινοτομίας μεταξύ των δυο χωρών με 150 ιδρυτικά μέλη της λεγόμενης Χάρτας MAZINNOV.

Με αυτό το τρόπο εγκαινιάζεται ένα νέο κανάλι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των οικοσυστημάτων Startups των δυο χωρών το οποίο έχει ήδη αποδώσει καρπούς όπως μας αναφέρει ο κ. Chantepy. Ήδη αρκετές ελληνικές Startups έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες εκδηλώσεις στη Γαλλία και έχουν κάνει σημαντικές επαφές και συνεργασίες εκεί.

2o MAZINNOV: Ελληνο-Γαλλικός άξονας επιχειρηματικής καινοτομίας

Στο δεύτερο MAZINNOV μάλιστα πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η σχέση μια και οι πενήντα περίπου Startups που θα συμμετάσχουν αύριο και μεθαύριο στο Φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να «υιοθετηθούν» από Ελληνικές και Γαλλικές εταιρείες με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης τους αλλά και πιθανές νέες συνεργασίες.

Ο κ. Chantepy υπογράμμισε επίσης την υποστήριξη της Γαλλίας σε πολλά επίπεδα την περίοδο της κρίσης είτε εμμέσως, μέσω των 100 θυγατρικών γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε μέσω της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που υπογράφτηκε το 2015, ενώ στάθηκε ειδικά στο τομέα της ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης των τρομοκρατικών απειλών.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών του Φόρουμ

Τέλος, κλείνοντας την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη ο Γάλλος Πρέσβης σημείωσε ότι στόχος του είναι το MAZINNOV να γίνει ένας αυτόνομος ζωντανός οργανισμός καινοτομίας και συνεργατικότητας μεταξύ των δυο οικοσυστημάτων και στάθηκε ιδιαίτερα στη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, όπου σημαίνοντα πρόσωπα της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, των τεχνών, της εκπαίδευσης αλλά και μικρά παιδιά θα «φανταστούν» την Ελλάδα και την Ευρώπη του 2050.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ