Caterpillar S31: Φτιαγμένο για να αντέχει

Τα κινητά είσαι σαν τα αυτοκίνητα. Υπάρχουν τα εξωτικά μοντέλα, αυτά που κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, φτιαγμένα από γυαλί και άλλα εξωτικά υλικά, με υπέροχες οθόνες και τρομερές φωτογραφικές δυνατότητες. Υπάρχουν αυτά που κάνουν όλο τον κόσμο και ασχολείται μαζί τους με επιδόσεις που δεν έχουν ακόμα και οι υπολογιστές που έχουμε πολλοί στα σπίτια μας.

Υπάρχουν επίσης τα μεσαία μοντέλα, αυτά που μοιάζουν ακριβότερα από ότι είναι στην πραγματικότητα και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν όσο καλύτερα γίνεται. Και τέλος, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και τα τα φτηνά μοντέλα. Αυτά που τα παίρνεις για την χαμηλή τιμή τους, για να τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα και να ξέρεις ότι θα κάνουν τη δουλειά τους τίμια αρκεί να μη τους ζητάς να κάνουν κάτι πέρα από τις δυνάμεις τους.

Και υπάρχουν και τα εργαλεία. Αυτά που τα παίρνεις για ένα συγκεκριμένο σκοπό και ότι επιπλέον σου δώσουν, σου φτιάχνει τη μέρα. Ένα από αυτά είναι και το Caterpillar S31. 

Ακόμα κάτι πριν το πιάσεις στα χέρια σου, μόνο που το βλέπεις, ξέρεις ότι είναι ένα τηλέφωνο φτιαγμένο για να αντέχει πολύ “ξύλο”. Δεν θα το αγοράσεις για την υπέροχη οθόνη του, η οποία πάντως είναι ικανοποιητική και πάνω από το μέσο όρο, ούτε για το λεπτεπίλεπτο design του. Δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια πράγματα. Είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari και να την βάζεις να οργώσει. 

Ή μάλλον είναι το αντίθετο. Είναι σαν να αγοράζεις ένα διπλοκάμπινο “αγροτικό” και να ασχολείσαι με το αν είναι όμορφο ή το τι επιδόσεις έχει. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Φυσικά και θα κάνει ταξίδι και άνετα μάλιστα, αλλά δεν το πήρες γι’αυτό.

Έτσι κάτι το S31. Είναι φτιαγμένο για να αντέχει. Είναι “χοντρό”, είναι βαρύ  Και όσο το είχαμε στα χέρια μας δίπλα σε άλλα τηλέφωνα πάνω στο τραπέζι ήταν “σαν τη μύγα μέσα στο γάλα”. Όμως όταν έβρεχε, όταν χρειάζονταν να βγούμε στην εξοχή, να κάνουμε ποδηλασία ή άλλες δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ήταν η πρώτη επιλογή για να φιλοξενήσει την δεύτερη sim. Αδιάβροχο, με ένα πιο σίγουρο τρόπο από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα, σχεδόν άθραυστο, δεν φοβάσαι μη σου γλιστρήσει από το χέρι. Που δεν  πρόκειται να σου γλιστρήσει από το χέρι δηλαδή, ακόμα και αν τα χέρια σου είναι γεμάτα λάδια.

cat s31

Σε ότι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της συσκευής, δεν υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό, άλλωστε το S31 δεν είναι φτιαγμένο για να εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του. Η Caterpillar έχει και αλλά μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά και τις ίδιες αντοχές.

Το S31 έχει οθόνη 4,7″, καλυμμένη με gorilla glass 3, και ανάλυση 720×1280. Τρέχει android 7 και στην καρδιά του χτυπάει ο τετραπύρηνος Snapdragon 210. Με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος επεκτείνεται στα 128GB, το S31 δεν διεκδικεί δάφνες, όμως όπως είπαμε νωρίτερα, δεν είναι φτιαγμένο για κάτι τέτοιο. Πίσω έχει μια μόνη κάμερα 8ΜΡ ενώ μπροστά η κάμερα είναι στα 2ΜΡ. 

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η μπαταρία του, αφού στα 4000mAh, και με τα χαρακτηριστικά που έχει, πετυχαίνει πολύ καλή αυτονομία και βγάζει άνετα 2 μέρες με πολύ έντονη χρήση. Με κανονική χρήση, θυμίζει τις παλιές καλές εποχές των κινητών και έτυχε να βγάλει μέχρι και 4 μέρες με μια φόρτιση. Φυσικά χωρίς παιχνίδια και περίεργες εφαρμογές. Εντυπωσιακή είναι και η επίδοση του σε stand-by χρόνο, αφού με μια φόρτιση μπορεί να φτάσει τον μήνα και ίσως να τον ξεπεράσει.

Αυτό που ξεχωρίζει στο τηλέφωνο, είναι η κατασκευή του. Καλυμμένο παντού με σκληρό λάστιχο, είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.  Κάθε υποδοχή έχει ειδικό λαστιχένιο κάλυμμα, το οποίο έχει δυσκολία στο να βγει όμως γι’αυτό είναι φτιαγμένο. Δεν ασχολείται αν τα χέρια είναι λερωμένα ή γλιστράνε, η οθόνη του ανταποκρίνεται ακόμα και σε χέρια καλυμμένα με γράσο (θα ήθελα να δω κάποιον να το προσπαθεί σε ένα από τα flagship μοντέλα άλλων εταιρειών). Επίσης δεν έχει πρόβλημα με τα γάντια που μπορεί να φοράει ο χρήστης, ακόμα και τα σχετικά χοντρά. 

cat s31-g29

Τα βασικά κουμπιά του τηλεφώνου είναι κανονικά κουμπιά και όχι “επαφής” στην οθόνη, για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς κάτω από κάθε συνθήκη, ενώ στο πλάι, επάνω στο σασί του τηλεφώνου υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί, το οποίο διαφέρει σε χρώμα αλλά και υφή, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για διάφορες λειτουργίες άμεσης χρήσης (ακούει άραγε η Samsung με το πλήκτρο του Bixby;). Σε περίπτωση που και άλλοι, για παράδειγμα σε μια οικοδομή, έχουν επίσης Caterpillar κινητό, το κουμπί αυτό μπορεί να έχει λειτουργία walkie talkie και να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς τη χρήση τηλεφώνου (ακούει ξανά η Samsung;).

mde
mde

Το S31 είναι ένα τηλέφωνο εργαλείο. Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν μια “αθάνατη” συσκευή, που να την χρησιμοποιούν στη δουλειά που να μην σπάει και να μη χαλάει. Η τιμή του ίσως ακουστεί λίγο “τσιμπημένη” για τις επιδόσεις του, άλλωστε στα 289 ευρώ υπάρχουν πολλές συσκευές με καλύτερες επιδόσεις, όμως καμία από αυτές δε θα επιζήσει αν την πετάξεις 20 μέτρα μακρυά κάτι μετά τη βάλεις κάτω από την βρύση να την πλύνεις από τις λάσπες.

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει επιδόσεις που να ταιριάζουν σε τέτοια αντοχή, δεν έχει παρά να πάει πιο ψηλά, στο S41, ή στο Land Rover μοντέλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ