Τα 1,4 δισ. έφτασαν οι κλήσεις μέσω WhatsApp την Πρωτοχρονιά

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι χρήστες της γνωστής εφαρμογής την πρώτη ημέρα του νέου έτους, πολλοί εκ των οποίων έμειναν μακριά από τις οικογένειές τους εξαιτίας της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοιού οδήγησε μεγάλο μέρος των πολιτών να βρεθεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα ψηφιακά, όπως δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί της έκθεσης του WhatsApp.

Την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς η εφαρμογή του Facebook κατέγραψε 1,4 δισεκατομμύρια βιντεοκλήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του WhatsApp. Οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής σημείωσαν αύξηση 50% σε σχέση με την Πρωτοχρονιά του 2020 ενώ ξεπέρασαν ακόμα και τον αριθμό των κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο κατά την κορύφωση της πανδημίας.

Ρεκόρ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σημείωσαν και άλλες εφαρμογές. Το Messenger της Facebook χρησιμοποιήθηκε όσο ποτέ στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των κλήσεων να διπλασιάζεται σε σχέση με τον μέσο όρο, ενώ το Facebook Live και το Instagram Live κατέγραψαν 55 εκατομμύρια μεταδόσεις διεθνώς.

Η Facebook δήλωσε πως έπρεπε να προχωρήσει τάχιστα σε μεγάλες βελτιώσεις ώστε να ενισχύσει τις υποδομές της για να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο χρήσης των εφαρμογών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ μεγάλος αριθμός της τεχνικής ομάδας της εταιρείας εργάστηκε πυρετωδώς την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ