emea business monitor

Συνάντηση Huawei: Ευφυή IP Δίκτυα – Επιταχύνοντας την Έξυπνη Συνδεσιμότητα

H Huawei θα συνεχίσει να καινοτομεί, δήλωσε στο πλαίσιο της διάσκεψης ο Kevin Hu, πρόεδρος του Data Communication Product Line της κινεζικής εταιρείας

Στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης Global Analyst στην Σενζέν, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση “Leading Intelligent IP Networks, Accelerating the Transformation Towards Intelligent Connectivity“ της Huawei. Η συνάντηση αυτή ρίχνει φως σε τρία τυπικά χαρακτηριστικά έξυπνων δικτύων IP: την εξαιρετική χωρητικότητα, την εμπειρία ευφυΐας και την αυτόνομη οδήγηση. Ταυτόχρονα η Huawei παρουσίασε τις πολυάριθμες επιτυχίες της με έξυπνα δίκτυα IP σε διάφορους κλάδους, σηματοδοτώντας την άφιξη της βιομηχανίας επικοινωνιακών δεδομένων στην εποχή του ευφυούς δικτύου IP. 

Καθώς το 5G, το Cloud και το AI επιταχύνουν το βηματισμό όλων των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, οι επιχειρήσεις, εν μέσω της επιδίωξής τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, όπως τη συνεργασία μεταξύ εκατοντάδων δισεκατομμυρίων τερματικών, την πλήρη μετεγκατάσταση εταιρικών υπηρεσιών στο Cloud και την υιοθέτηση του AI σε ποσοστό 97%. Ως καθοριστικό μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τα δίκτυα IP αντιμετωπίζουν επίσης ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που χαρακτηρίζονται από ανεπαρκές εύρος ζώνης, χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών δικτύου, μειωμένη δυνατότητα διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου (O&M). Τα ευφυή δίκτυα IP είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Για να κατανοήσει κάποιος καλύτερα τι είδους δίκτυο μπορεί να ονομαστεί έξυπνο δίκτυο IP, η Huawei πρωτοστάτησε καθορίζοντας τρία τυπικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου δικτύου: 

  • Εξαιρετική χωρητικότητα: Τα δίκτυα IP επιτυγχάνουν μια μελλοντική αναβάθμιση από 100GE σε 400GE και απόWi-Fi5 σε Wi-Fi 6 και μετατρέπονται σε έξυπνα δίκτυα IP, ενισχύοντας την ευρυζωνικότητα. Επιπλέον, τα δίκτυα του μέλλοντος υιοθετούν slice based απομόνωση ευρυζωνικότητας, εφαρμόζοντας ευέλικτη προσαρμογή ευρυζωνικότητας. 
  • Εμπειρία ευφυΐας: Τα ευφυή δίκτυα IP ξεχωρίζουν για την έξυπνη αναγνώριση τύπων υπηρεσίας, πρόθεσης υπηρεσίας και την ευέλικτη προσαρμογή του δικτύου σε πραγματικό χρόνο μετά από αλλαγές στοCloud. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν εμπειρία συνεχής σύνδεσης στο δίκτυο.
  • Αυτόνομη οδήγηση: Τα έξυπνα δίκτυα IP μπορούν να αναπτυχθούν αυτόματα, επιτυγχάνοντας ταχεία προσαρμογή των υπηρεσιών. Επιπλέον, μπορούν να εκτελέσουν αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων με τεχνολογία AI, εφαρμόζοντας προληπτική διαχείριση (O&M) και διασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα δικτύου.

Ο Kevin Hu, President του Data Communication Product Line της Huawei, δήλωσε: “Το 2020 είναι η πρώτη χρονιά για την εμπορική χρήση ευφυών δικτύων IP. Ολόκληρος ο κλάδος έχει βιώσει μια ιστορική μετατόπιση των δικτύων IP από το Internet IP στην εποχή του World Wide Web σε video-driven All IP και τώρα βρίσκεται στο δρόμο για το έξυπνο IP προσανατολισμένο στην εποχή των 5G και Cloud. Κοιτάζοντας μπροστά, η Huawei θα συνεχίσει να καινοτομεί, αυξάνοντας τις επενδύσεις σε θέματα εξαιρετικής χωρητικότητας, εμπειρίας ευφυΐας και αυτόνομης οδήγησης για την οικοδόμηση end-to-end (E2E) έξυπνων δικτύων IP“. 

Η καινοτόμος λύση του έξυπνου δικτύου IP της Huawei επιτυγχάνει μια μελλοντική ενσωμάτωση των τριών αυτών χαρακτηριστικών και έχει ενσωματώσει εφαρμογές σε διάφορα σενάρια, όπως το δίκτυο campus, το δίκτυο κέντρων δεδομένων και τα δίκτυα ευρείας περιοχής (WAN). 

Συγκεκριμένα, αυτή η λύση είναι απόλυτα κατάλληλη για τη δημιουργία δικτύων campus υψηλής ποιότητας. Υιοθετεί το κορυφαίο AirEngine Wi-Fi 6 της Huawei που ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές έξυπνες κεραίες 16T16R, με απόδοση έως 1,6 Gbps για κάθε χρήστη (20% υψηλότερη από τον μέσο όρο της βιομηχανίας). Ένα άλλο πλεονέκτημα του AirEngine Wi-Fi 6 της Huawei έγκειται στην έξυπνη ασύρματη ρύθμιση με τεχνολογία AI που βελτιώνει το μέσο ρυθμό downlink των σταθμών (STA) κατά περισσότερο από 50%. Η λύση αυτή χρησιμοποιεί επίσης ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης (O&M) με τεχνολογία AI που μειώνει τον μέσο χρόνο επισκευής (MTTR) από τέσσερις ώρες σε μόλις 10 λεπτά. Αυτές οι διαφοροποιήσεις βελτιστοποιούν σημαντικά την εμπειρία των χρηστών, βοηθώντας στη δημιουργία μελλοντικών, πλήρως ασύρματων και έξυπνων δικτύων campus σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, όπως το super-large campus της Huawei που εξυπηρετεί 194.000 υπαλλήλους και τη ψηφιακή αποθήκη SONGMICS – τον μεγαλύτερο, πωλητή οικιακών ειδών στην Amazon Γερμανίας. 

Η συγκεκριμένη λύση αποδίδει επίσης καλά στον τομέα δικτύου κέντρων δεδομένων. Υιοθετεί τον καινοτόμο αλγόριθμο iLossless της Huawei που εξασφαλίζει μηδενική απώλεια πακέτων Ethernet, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση της υπολογιστικής δύναμης κατά 27% και την απόδοση αποθήκευσης δεδομένων κατά 30% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Η λύση αυτή επιτυγχάνει επίσης έξυπνη διαχείριση (AI-powered O&M), ώστε να μπορεί να αποκαταστήσει ένα τυπικό σφάλμα σε μόλις 9 λεπτά –ανίχνευση σε 1 λεπτό, εντοπισμός σε 3 λεπτά και διόρθωση σε 5 λεπτά. Αυτή η εξαιρετική απόδοση έχει προσελκύσει περισσότερους από 40 Παρόχους Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και πελάτες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως η China Merchants Bank, η China CITIC Bank και η People& Insurance Co. (Group) της China Ltd. (PICC). 

 Εκτός από τους τομείς του δικτύου Campus και του δικτύου Data Center, αυτή η λύση είναι επίσης ιδιαίτερα κατάλληλη για δίκτυα WAN με την κορυφαία FlexE τεχνολογία που παρέχει διασφάλιση ευρυζωνικότητας 100%, επιτυγχάνει 5 φορές υψηλότερο τεμαχισμό φάσματος από τον μέσο όρο του κλάδου. Επιπλέον, αυτή η πλούσια σε χαρακτηριστικά λύση χρησιμοποιεί IPv6 + για να επιλέξει τη βέλτιστη διαδρομή παροχής υπηρεσίας, διασφαλίζοντας τη δέσμευση σε απόδοση για βασικές υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, αυτή η λύση επιτυγχάνει εξαιρετική μετάδοση βασικών υπηρεσιών και έχει εφαρμοστεί ευρέως σε πολλά σενάρια, όπως η China Mobile (υπηρεσίες έξυπνου δικτύου), η Agricultural Bank of China και το υποκατάστημα China Unicom Beijing (υπηρεσίες για το Διεθνές Αεροδρόμιο Beijing Daxing). 

Αξιοποιώντας εμπειρία περισσότερων από 20 χρόνια στον τομέα των δικτύων IP, η Huawei συνεχίζει να κατασκευάζει εξαιρετικά ανταγωνιστικά έξυπνα προϊόντα και λύσεις δικτύων IP, καθώς και να παρέχει συνεχείς υπηρεσίες στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και άλλους πελάτες όπως σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες,  κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταφορές και τομέα της ενέργεια σε περισσότερες από 100 χώρες. Στόχος της Huawei είναι οι συνεργάτες και πελάτες της να επιτύχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, προκειμένου να υποδεχθούμε την εποχή του 5G + Cloud + AI και να υλοποιήσουν έξυπνα δίκτυα IP. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.