Το “πράσινο φως” για την πτήση του διαστημοπλοίου Starship έλαβε η SpaceX

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας

Έγκριση έλαβε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας (FAA) των ΗΠΑ έλαβε η SpaceX για την έναρξη υποτροχιακών αποστολών με το αρχέτυπο διαστημόπλοιο Starship. Ως εκ τούτου ανοίγει εκ νέου ο δρόμος για δοκιμαστικές πτήσεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Texas.

Η SpaceX δουλεύει λεπτομερώς πάνω στο πρωτότυπο διαστημόπλοιο ώστε αυτό να καταστεί έτοιμο για πειραματικές πτήσεις σύντομης διάρκειας και χαμηλού υψόμετρου.

Η εταιρεία του Elon Musk έχει ήδη διεξάγει παρόμοιες δοκιμαστικές πτήσεις, ωστόσο σε αυτές χρησιμοποιήθηκε το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας, το Starhopper, το οποίο ήταν μικρότερο από το μοντέλο Starship, καθώς και με πιο υποτυπώδη σχεδιασμό. Επί της ουσίας, το Starhopper χρησιμοποιήθηκε για την απόδειξη των ικανοτήτων της μηχανής Raptor την οποία θα χρησιμοποιήσει εκ νέου η SpaceX για το κύριο μοντέλο που είναι το Starship.

Το σχέδιο, προς το παρόν, είναι να δοκιμαστεί το Starship στις ίδιες συνθήκες και ύψη με το Starhopper, και εν συνεχεία να προβεί σε πτήσεις μεγαλύτερου υψόμετρου. Παράλληλα, η SpaceX σχεδιάζει τον διάδοχο του αρχέτυπου Starship παρά το γεγονός πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του τελευταίου, ώστε να μειωθεί ο χρόνος του συνολικού πλάνου ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ