To 5G απογειώνει την Apple!

Η επερχόμενη άφιξη του 5G αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά της τεχνολογίας, επιτρέποντας στις εταιρείες οι οποίες θα έχουν άμεση εμπλοκή στις εξελίξεις να δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποτιμήσεις και κατά συνέπεια στα κέρδη τους. 

Εκτός της Huawei, η οποία έτσι και αλλιώς είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη 5G, η εταιρεία που αναμένεται να δει τεράστιο άλμα στα κέρδη της από τα νέα δίκτυα είναι η Apple, για την οποία οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να δει αύξηση στην τιμή της μετοχής της που  θα φτάσει και το 25%!

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τουλάχιστον 4 νέες συσκευές οι οποίες θα υποστηρίζουν 5G, κάτι που σημαίνει ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης και περισσότερες δυνατότητες που θα προσαρμόζονται στις νεώτερες τεχνολογίες, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι η τεχνολογία 5G θα “βάλει φωτιά” στις πωλήσεις iPhone, ειδικά επειδή πολλοί άνθρωποι κρατούν τα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μια έκθεση ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει να πουλήσει έως και 80 εκατομμύρια τηλέφωνα. Σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray σε 1.050 χρήστες iPhone, το 23% δήλωσαν ότι θα αναβαθμίσουν σε iPhone 5G, από 18% μόλις λίγους μήνες πριν.

Όμως δεν είναι όλες οι φωνές τόσο αισιόδοξες, καθώς υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως το 5G είναι μεν μια τεράστια ευκαιρία για την Apple, όμως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να υπάρξει η κατάλληλη κάλυψη από τα δίκτυα. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως τα πρώτα δείγματα θα υπάρξουν ήδη από το 2020 ενώ η μαζική υποστήριξη θα υπάρξει από το επόμενο έτος. 

Σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση που η Apple ξεκινήσει να “εκταμιεύει” την επερχόμενη τεχνολογία, οι αναλυτές πιστεύουν πως η τιμή της μετοχής της θα φτάσει τα 350 δολάρια, δηλαδή 25% περισσότερο από το κλείσιμο της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Apple έχει παρουσιάσει αύξηση περίπου 80% μέσα στο 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ