Ήρθε η πρώτη ψηφιακή επενδυτική εταιρεία στην Ελλάδα από την GLAFKA Capital

Η πλατφόρμα στηρίζεται στο Corda και δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Valk

Με στήριγμα της τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του blockchain και αρωγό την εμπειρία της Valk, η GLAFKA Capital γίνεται η πρώτη επενδυτική εταιρεία που θα ψηφιοποιήσει πλήρως τις διαδικασίες της. Η πλατφόρμα του blockchain δημιουργήθηκε από την R3, η οποία υποστηρίζεται από ένα οικοσύστημα εταιριών με περισσότερες από 350 εταιρίες ανάμεσα τους και πάνω από 40 παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες.

Τι προσφέρουν οι ψηφιακές υπηρεσίες της Glafka Capital

Από την σύμβαση ανάληψης μιας συμφωνίας, την πρόσβαση στο data room, την ανάλυση δεδομένων, τις υπογραφές των νομικών εγγράφων, καθώς και τις διαδικασίες πριν και μετά την πραγματοποίησης της επένδυσης, αυτές θα γίνονται πλέον ψηφιακά, αυτοματοποιημένες και συγκεντρωμένες σε μία ενιαία, ασφαλή και εύχρηστη πλατφόρμα.

Η λύση της VALK θα επιτρέψει στη Glafka να ελαχιστοποιήσει δραματικά το κόστος επεξεργασίας των deals της, καθώς μέσω της ψηφιοποίησης, θα μπορεί να παρέχει ταυτόχρονα στους πελάτες της μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, την οποία διαθέτουν σήμερα μόνο οι ψηφιακές τράπεζες ή οι έξυπνες ψηφιακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επιπλέον, η GLAFKA θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα φάσμα υπηρεσιών που θα ήταν μέχρι τώρα αδύνατων να προσφερθεί χωρίς τις σημαντικότατες τεχνολογικές καινοτομίες που έχει στη διάθεση την με την πλατφόρμα που ανέπτυξε η Valk. Θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί πολλά ενεργά mandates ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη πρόσβαση σε διαφορετικά data rooms ενώ θα μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται πολλαπλούς δυνητικούς πελάτες και επενδυτές μέσω μιας πλατφόρμας που προσφέρει απόλυτη ασφάλεια.

Μετά την ολοκλήρωση μια συναλλαγής, θα μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της με υπηρεσίες ενημέρωσης καθώς και να οργανώνει συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά σε ένα ασφαλές, ψηφιακό και αποδοτικό περιβάλλον.

Το όραμα της Glafka προχωράει ακόμα παραπέρα, αφού σκοπεύει να αξιοποιήσει το οικοσύστημα της Corda, που της προσφέρει η VALK, και της επιτρέπει να συνδεθεί με περισσότερα από 350 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν το ίδιο τεχνολογικό πρότυπο. Αυτό επιτρέπει σε μια μεγάλη ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αλληλεπιδρούν και να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους.

Επιπλέον, καθώς ψηφιακά χρηματιστήρια όπως το Archax (συνεργάτης της VALK) ή το SDX (που  υποστηρίζεται από το Ελβετικό SIX) θα λειτουργήσουν φέτος με την ίδια τεχνολογία, η Glafka θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα να εισάγουν κινητές αξίες σε αυτούς τους κορυφαίους οργανισμούς παροχής ρευστότητας.

Valk: “Πρωτοποριακές εταιρίες όπως η Glafka, βρίσκονται στην ιδανική θέση να εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνολογίας.”

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την GLAFKA, την πρώτη πλήρως ψηφιακή επενδυτική εταιρία που υιοθετεί την πλατφόρμα της Corda. Είναι πρωτοπόροι και συνεπώς επικεφαλείς σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση που βιώνουμε στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Θα επωφεληθούν από τις αμέτρητες ευκαιρίες που τους προσφέρει η σύνδεσή τους με το οικοσύστημα της Corda καθώς και με τα χρηματιστήρια που συνεργαζόμαστε. Πρωτοποριακές εταιρίες όπως η Glafka, βρίσκονται στην ιδανική θέση να εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνολογίας.

Παράλληλα θα διαμορφώσουν νέα πρότυπα στην αγορά σε ότι αφορά στα deals και τις χρηματοδοτήσεις
εταιριών. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, οι εταιρίες πρέπει να είναι γρήγορες, ευέλικτες και αποτελεσματικές και αυτό ακριβώς βοηθάμε τη Glafka να επιτύχει” δήλωσαν οι ιδρυτές της VALK, Antoine Loth και Elie Azzi.

Glafka Capital: “Η υλοποίηση της πλατφόρμας της VALK στο Corda ανοίγει νέους ορίζοντες στις επενδυτικές συναλλαγές της Glafka.”

“Η υλοποίηση της πλατφόρμας της VALK στο Corda ανοίγει νέους ορίζοντες στις επενδυτικές συναλλαγές της Glafka. Είναι στο DNA μας να είμαστε πρωτοπόροι όσον αφορά τις τεράστιες επαναστατικές αλλαγές που θα φέρει η ψηφιοποίηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι ευκαιρίες είναι πρωτοφανής για να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες επιλογές.

Είτε πρόκειται για δανειακά χαρτοφυλάκια, την πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου, την αύξηση κεφαλαίου ή IPO, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μια επαναστατική ψηφιοποιημένη και ασφαλή διαδικασία ροής εργασιών καθώς και ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά” δήλωσαν οι ιδρυτές της Glafka Capital, Πέτρος Μυλωνάς, Χριστόφορος Παπανικολάου και Άγγελος Κοταρίδης.

Η VALK ψηφιοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης και επένδυσης μη εισηγμένων μετοχών μιας εταιρείας. Το White Label προϊόν μας, βασίζεται στο Corda και αυτοματοποιεί όλες τις διαδικασίες που εκτελούνται σήμερα χειροκίνητα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αγοράζουν ή πωλούν μη εισηγμένες μετοχές. Το προϊόν που απευθύνεται σε θεσμικούς και ρυθμιζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (διαχειριστές κεφαλαίων και επενδυτικές τράπεζες) τους βοηθά να εξοικονομήσουν κόστος και χρόνο αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών και εμπορευσιμότητας σε μη εισηγμένα χρηματοπιστωτικά μέσα που διαχειρίζονται και προσφέρουν στους πελάτες τους.

Επιπλέον, με το να είναι χτισμένη στο Corda, η VALK επιτρέπει άμεση onchain εκκαθάριση, επενδύσεις και συναλλαγές σε ένα ασφαλές, συμμορφούμενο και στιβαρό περιβάλλον καθώς και τη διαλειτουργικότητα και συνδεσιμότητα με το μεγαλύτερο τραπεζικό σύστημα DLT (Distributed Ledger Technology).

Η Glafka Capital έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εξουσιοδοτημένη και εποπτευόμενη από το FCA. Με γραφεία σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και μια πολύ έμπειρη διοίκηση προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, μετοχών και δανειοδότησης. Έχοντας μια εκτεταμένη βάση θεσμικών επενδυτών σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Ασία και εφαρμόζοντας πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, προσφέρει λύσεις νέας γενιάς στο πιο απαιτητικό περιβάλλον που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ