Η Acronis εξαγοράζει την DeviceLock και προσθέτει τη πρόληψη απώλειας δεδομένων στην σουίτα CyberProtection

Η Acronis, παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της DeviceLock Inc., ενός κορυφαίου παρόχου λογισμικού πρόληψης διαρροών δεδομένων τερματικών συσκευών για επιχειρήσεις και κυβερνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η DeviceLock θα γίνει θυγατρική της Acronis.

Όντας αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην πρόληψη απώλειας δεδομένων (Data Loss Protection – DLP) που προστατεύει 4 εκατομμύρια υπολογιστές σε περισσότερους από 5.000 οργανισμούς παγκοσμίως, η DeviceLock έχει παγκόσμια παρουσία σε εταιρείες σε διάφορους τομείς, όπως τραπεζικές και χρηματοοικονομικές, ιατρικές, φαρμακευτικές, κατασκευές, λιανικό εμπόριο αλλά και σε κυβερνήσεις και τον στρατό.

Το DeviceLock DLP έχει σχεδιαστεί για να σταματά τη διαρροή δεδομένων στην πηγή, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των σοβαρών περιστατικών διαρροής δεδομένων προκαλούνται από υπαλλήλους, τρίτους εργολάβους ή επισκέπτες – είτε μέσω ακούσιων λαθών είτε μέσω κακόβουλης πρόθεσης. Οι λύσεις της DeviceLock παρέχουν κορυφαία προστασία των πολύτιμων δεδομένων από αυτήν τη σοβαρή απειλή εκ των έσω. Η απόκτηση αυτών των νέων δυνατοτήτων θα βοηθήσει την Acronis, στην αποστολή της να παρέχει κορυφαία προστασία στον κυβερνοχώρο, σε κάθε επιχείρηση.

Η Acronis θα ενσωματώσει την τεχνολογία DeviceLock στην Acronis Cyber Platform, προσφέροντας νέες υπηρεσίες μέσω της πύλης Acronis Cyber Cloud Solutions.
Μαζί με την πλήρη σουίτα DLP της DeviceLock, η Acronis θα προσφέρει στους πελάτες και συνεργάτες της μια απλή και προσιτή προσέγγιση για την αποτροπή διαρροών δεδομένων από εταιρικούς φορητούς υπολογιστές, Windows και Mac, επιτραπέζιους υπολογιστές, Virtual Machines αλλά και εφαρμογές των Windows, που καλύπτουν τους πέντε πυλώνες Cyber Protection της Acronis – ασφάλεια, προσβασιμότητα , απόρρητο, αυθεντικότητα και εξασφάλιση (SAPAS) όλων των δεδομένων, εφαρμογών και συστημάτων ενός οργανισμού.

«Προσθέτοντας τις λύσεις της DeviceLock στο χαρτοφυλάκιό προϊόντων και υπηρεσιών μας για την προστασία στον κυβερνοχώρο, προσφέρουμε στους συνεργάτες και τους πελάτες μας έναν εύκολο τρόπο να παρέχουν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο λειτουργικότητας μεταξύ λύσεων DLP τερματικών συσκευών πρόσβασης σε προσιτές τιμές», δήλωσε ο Serguei «SB» Beloussov, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Acronis.
«Μαζί, οι δύο εταιρείες, εξετάζουμε την προσφορά νέων λύσεων, καθώς και την εξαγορά κορυφαίων εταιρειών στο χώρο για να προσθέσουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο υπάρχον ρεπερτόριό υπηρεσιών μας. Ο κόσμος της ασφάλειας δεδομένων αλλάζει συνεχώς και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις λύσεις μας για να καλύψουμε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς».

Η Acronis αναγνωρίζει την υψηλή αξία του να προσφέρει τις υπηρεσίες της DeviceLock στην κοινότητά της με 50.000 συνεργάτες IT επιτρέποντας στους MSPs και τους παρόχους υπηρεσιών να διαχειρίζονται καλύτερα τις ανάγκες προστασίας δεδομένων των πελατών τους. Η ικανότητα της Acronis να καλύπτει τις απαιτήσεις ανάπτυξης υποδομών για κάθε τοποθεσία, προϋπολογισμό και είδος χρήσης προσφέρει ό,τι καλύτερο αναφορικά με την έλεγχο και την ευελιξία στη παροχή προστασίας στον κυβερνοχώρο με το Acronis Cyber Protect. Η Acronis σχεδιάζει να συνεχίσει να βελτιώνει τα προϊόντα της στον κυβερνοχώρο και να προσθέτει δυνατότητες με υψηλή ζήτηση από συνεργάτες και πελάτες.

«Η συγχώνευση με την Acronis θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την καινοτομία μας στα προϊόντα, να επεκτείνουμε το κανάλι διανομής μας αλλά και να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία μας έτσι ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις των πελατών», δήλωσε ο Ashot Oganesyan, CTO και Ιδρυτής της Devicelock. «Με τη γνώση που αποκτήθηκε από σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας παρέχοντας λύσεις ελέγχου συσκευών και διαρροών δεδομένων τερματικών συσκευών, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εξαγορά θα προστατεύσει εκατομμύρια περισσότερους χρήστες και θα εξασφαλίσει ασφαλείς και αξιόπιστες εφαρμογές προστασίας δεδομένων παγκοσμίως».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ