Μάρα Κουκουδάκη: «Οι πολίτες θα στηρίξουν την αληθινή Δημοκρατική Παράταξη του τόπου, το ΠΑΣΟΚ»

Η Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πολιτικός Επιστήμονας και Μέλος ΚΠΕ του κόμματος, μιλά για το προεκλογικό κλίμα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για την δυναμική που έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ και για την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με το πρώτο κόμμα.

Αποτελεί μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη στον Πειραιά και συγκαταλέγεται στους πολιτικούς που «οργώνουν» την εκλογική τους περιφέρεια και βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.

«Το κλίμα που εισπράττουμε είναι εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Μαρία Κουκουδάκη στο emea.gr, υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, νέο όραμα και ουσιαστικές προτάσεις που μόνο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής τις εντοπίζει».

Αναφερόμενη στις συνεχείς εκκλήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «η μίμηση των ηγετών, η απομίμηση των προγραμματικών θέσεων εκ των υστέρων, η διαστρέβλωση της ιστορίας δεν αποτελούν δείγμα πολιτικής συγγένειας, αλλά μια αποτυχημένη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από τις σειρήνες της εξουσίας.

Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για «καρέκλες» και μετεκλογικές συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς ο μόνος τρόπος συναίνεσης είναι η σύγκλιση στις βασικές προγραμματικές μας θέσεις. Δεν θα δώσουμε όμως χρίσμα εξουσίας ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Μητσοτάκη».

 

 

Ποιο είναι το προεκλογικό κλίμα που επικρατεί για το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου;

Μάρα Κουκουδάκη: Έχοντας μπει στην τελική ευθεία των εκλογών, όλοι οι συνυποψήφιοί μου, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματός μας ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με την κοινωνία. Το κλίμα που εισπράττουμε είναι εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικούς της διπλανής πόρτας, που θα ακούσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και που πιθανόν αντιμετωπίζουν τα ίδια και μαζί θα βρουν λύσεις για το αύριο του τόπου. Δεν αρκούνται σε φρούδες υποσχέσεις και μεγαλοστομίες. Δεν αρκούνται σε άλλη «μία από τα ίδια». Θέλουν πρόγραμμα και πράξεις. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, να είμαστε σε επαφή μαζί με τους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, αλλά και με τους νησιώτες μας, ώστε να μάθουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το ζήτημα για εμάς δεν είναι η «καρέκλα», αλλά το πώς η Ελλάδα θα γίνει ένα σύγχρονο βιώσιμο κράτος με διαφάνεια, αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

 

Θεωρείτε πως το «αυξημένο διψήφιο ποσοστό» για το ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, είναι ένας εφικτός στόχος;

Μάρα Κουκουδάκη: Το ηχηρό μήνυμα που λαμβάνουμε από τις μαζικές συγκεντρώσεις μας ανά την Ελλάδα, δείχνει πως οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της αληθινής Δημοκρατικής Παράταξης του τόπου. Ο κόσμος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, νέο όραμα και ουσιαστικές προτάσεις που μόνο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής τις εντοπίζει. Η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει επομένως τη δύναμη για να συνεχίσουμε και να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ένα ποσοστό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να θέσουμε σε εφαρμογή ένα αξιοκρατικό πρόγραμμα, διαφάνειας και οικονομικής ανόδου για όλους τους πολίτες, όχι ένα μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα ή ένα πρόγραμμα που κλείνει το μάτι στους λίγους και ισχυρούς.

 

 

 

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θα τα έχετε ακούσει και εσείς, επισημαίνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν κοινές πολιτικές βάσεις και αντιλήψεις και είναι «συγκοινωνούντα δοχεία». Ασπάζεστε αυτές τις απόψεις;

Μάρα Κουκουδάκη: Η μίμηση των ηγετών, η απομίμηση των προγραμματικών θέσεων εκ των υστέρων, η διαστρέβλωση της ιστορίας δεν αποτελούν δείγμα πολιτικής συγγένειας, αλλά μια αποτυχημένη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από τις σειρήνες της εξουσίας. Η κατάργηση του Νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια να καταστήσουν μία ολόκληρη κοινωνία λωτοφάγους, παρουσιάζοντας πρόγραμμα για την προστασία της, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα πως απέχουμε πολιτικά, αλλά και αξιακά.

Εμείς βαδίζουμε τον δρόμο της αλήθειας και της αξιοπρέπειας. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όποιο πολιτικό κόστος, αλλά κυρίως με υπευθυνότητα και συνέπεια να παραμείνει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή.

 

Όπως όλα δείχνουν θα πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αν τελικά, δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και στις δεύτερες κάλπες, θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να δώσει μια δημοκρατική λύση και να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα;

Μάρα Κουκουδάκη: Εμείς, σεβόμενοι την ψήφο του Ελληνικού λαού, εμμένουμε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από την πρώτη Κυριακή. Δεν έχουμε τη διάθεση να παίξουμε παιχνίδια εξουσίας σε αντίθεση βέβαια με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σύριζα που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών απειλώντας τον κόσμο με παρατεταμένη εκλογική περίοδο. Για εμάς ο μόνος τρόπος συναίνεσης είναι η σύγκλιση στις βασικές προγραμματικές μας θέσεις. Δεν θα δώσουμε όμως χρίσμα εξουσίας ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κυβερνήσει τα τελευταία 8 χρόνια, έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό και θα ξανακριθούν στις 21 Μαΐου. Αν ο λαός τους δείξει την «πόρτα», δε θα τους βάλει από το «παράθυρο» το ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

Για ποιους λόγους, οι πολίτες του Πειραιά, να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Μάρα Κουκουδάκη: Εμείς αγωνιζόμαστε για να επανέλθει η ευημερία του τόπου. Και ναι τα «χρόνια ΠΑΣΟΚ» είναι χαραγμένα ως τα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης. Αφήνοντας όμως πίσω το παρελθόν, που βέβαια αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας της Ελλάδας, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το δικό μας Προοδευτικό Πρόγραμμα για το αύριο της χώρας.

Δηλώνουμε έτοιμοι να εφαρμόσουμε ένα πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς και δεσμευόμαστε πως η στόχευση του προγράμματός μας είναι μόνο η ανακούφιση των νοικοκυριών, η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και των θεσμών μας, η διαμόρφωση εν ολίγοις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ειδικά για τον Πειραιά και τα νησιά μας, πιστεύω πως οι προτάσεις μας ακουμπούν ακριβώς στα προβλήματα που συναντάμε κι εμείς οι ίδιοι από την καθημερινή μας επαφή με τους συμπολίτες μας, τόσο στον Δήμο του Πειραιά, όσο και στα πανέμορφα, αλλά πλήρως ξεχασμένα από το κράτος νησιά της Α’ Πειραιώς.

Το κυριότερο όμως είναι πως ειλικρινά θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες να ψηφίσουν. Και τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά και είναι μπερδεμένοι και τους μεγαλύτερους σε ηλικία που όμως έχουν απογοητευτεί. Αυτό που τους προτρέπω, δηλαδή, είναι να δείξουν τη δύναμή τους στην κάλπη. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον του τόπου μας και όχι μόνο οι λίγοι.

Σας καλώ όλους και στον Πειραιά και στα νησιά μας και σε όλη τη χώρα, στις 21 Μαΐου να πάρουμε Απόφαση Αλλαγής.

 

 

Κουκουδάκη Μάρα, Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ