Μαρία Σάκκαρη: Η ανοδική πορεία της και η συμφωνία με την Porsche

Η Μαρία Σάκκαρη έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον κοινωνικό ακτιβισμό και τις αξίες της βιωσιμότητας

Η Μαρία Σάκκαρη είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ελληνίδες τενίστριες, που κατάφερε να αναδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τον αθλητισμό.

Ξεκίνησε την καριέρα της από πολύ μικρή ηλικία και ξεχώρισε εξαιτίας της δυναμικής της προσωπικότητας, αλλά και των εξαιρετικών αθλητικών της επιτευγμάτων.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας της είναι η κατάκτηση του Miami Open το 2021, ενώ έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στα αγωνίσματα του διπλού, καθώς και στην κορυφή της εθνικής κατάταξης στα αγωνίσματα του μονού στην Ελλάδα.

Εκτός όμως από τα κατορθώματά της στον αθλητισμό, η Μαρία Σάκκαρη είναι σίγουρα πρωταθλήτρια και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει έρθει σε συμφωνία με την Porsche, με την ίδια να δηλώνει ενθουσιασμένη καθώς τόνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αντιπροσωπεύει τις αξίες και την ποιότητα που αναζητά και η ίδια στη ζωή της και στον αθλητισμό.

Σπάζοντας μεταξύ άλλων τα στερεότυπα των “toys for boys”, η Μαρία Σάκκαρη θα έχει πλέον σύμμαχό της την Porsche Taycan GTS Sport Turismo. Η Σάκκαρη έχει επίσης συνεργαστεί με άλλους σπόνσορες, όπως η Nike, η κατασκευάστρια ρολογιών TAG Heuer και η εταιρεία τροφίμων Barilla.

Εκτός από την επιτυχημένη της καριέρα στο τένις και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η Μαρία Σάκκαρη έχει επίσης δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον κοινωνικό ακτιβισμό και τις αξίες της βιωσιμότητας. Το 2019, συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για την προώθηση των στόχων της αειφορίας και του κλίματος. Επίσης, συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Μαρίας Σκούφου για την ενίσχυση των παιδικών προγραμμάτων και της εκπαίδευσης ενώ είναι πρέσβειρα της UNICEF..

Συνολικά πρόκειται για μία από τις πιο δυναμικές και επιτυχημένες αθλήτριες του κόσμου, που έχει αποδείξει ότι η αφοσίωση και η εργατικότητα αποτελούν τα καλύτερα «όπλα» για να φτάσει κανείς στην κορυφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ