Μάριος Ηλιόπουλος: Ο αυτοκράτορας της Seajets γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος των θαλασσών

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ακτοπλοϊκής εταιρείας του κόσμου, γνωρίζει να ξεπερνά τις φουρτούνες και να επενδύει διαρκώς στην ενίσχυση του στόλου του.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος «Τάκης Ηλιόπουλος», στη μνήμη του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2022. Ο επικεφαλής της Seajets, μέσα σε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, μίλησε για τον εκλιπόντα πατέρα του και για τη δημιουργία του ιδρύματος που αναμένεται να βελτιώσει τη ζωή στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όσον αφορά στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Το πάθος με την ταχύτητα

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Μάριο Ηλιόπουλο, κάνουν λόγο για έναν εκρηκτικό και έντονο χαρακτήρα, που παθιάζεται με τη δουλειά του και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Είναι, άλλωστε, γνωστό, πως στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες ταχύτητας, χόμπι που συνεχίζει ακόμα και σήμερα και συγκεκριμένα «κάθε Σαββατοκύριακο», όπως ο ίδιος δηλώνει, ενώ έχει κατακτήσει και μια πληθώρα διακρίσεων. Παρά τη μεγάλη εμπειρία του στους αγώνες ταχύτητας, την περασμένη χρονιά είχε ένα ατύχημα κατά την έξοδό του με το αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Κι ενώ το συγκεκριμένο ατύχημα δεν ήταν κάτι για το οποίο έμεινε στην… ιστορία ο Μάριος Ηλιόπουλος, εκείνο που θα μείνει αξέχαστο στο πανελλήνιο αλλά και στον ίδιο, είναι το μοιραίο πετρελαιοφόρο ««Brillante Virtuoso», το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες το πρωινό της 6ης Ιουλίου 2011, καθώς διένυε τη διώρυγα του Σουέζ, 20 ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι του Άντεν, στην Υεμένη. Τότε ήρθε η πραγματική φουρτούνα για τον πανίσχυρο πλοιοκτήτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι Σομαλοί πειρατές ευθύνονταν για την καταστροφή, διεκδικώντας αποζημίωση 77 εκατ. δολαρίων. Η ασφαλιστική εταιρεία απέδωσε ευθύνες στον ίδιο, ακολούθησε η μήνυση και στο τέλος η σύλληψή του στο Λονδίνο.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είχε δηλώσει τότε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος, αφού διέμεινε οκτώ ημέρες σε μεγάλο ξενοδοχείο του Λονδίνου, η αστυνομία τον αναζήτησε την τελευταία ημέρα της παραμονής του, στις 12 Απριλίου 2016 και, αφού κατέθεσε 90 λεπτά για την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος, εφόσον δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Η πανίσχυρη Seajets

Ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας, δεν θα μπορούσε παρά να τον οδηγήσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης ακτοπλοϊκής εταιρείας του κόσμου, η οποία πραγματοποιεί 260 συνδέσεις μεταξύ λιμανιών του Αιγαίου, εξυπηρετεί 26 νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, με έναν στόλο ικανό να μεταφέρει 1.450 οχήματα και σχεδόν 9.000 επιβάτες. Παρά τη διακριτική και περιορισμένη κοινωνική ζωή του, η ανταγωνιστικότητα και η φιλοδοξία του διαχέονται στην επαγγελματική, όπου θέλει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος των θαλασσών, αγοράζοντας διαρκώς νέα, υπερσύγχρονα και ταχύτατα πλοία, τα οποία θα ταξιδεύουν ως την άκρη της γης. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως ο στόλος του περιλαμβάνει το ταχύτερο καταμαράν του κόσμου, αλλά και το μεγαλύτερο πλοίου του είδους του σε ολόκληρο τον πλανήτη, το Tera Jet.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ