Γιάννος Κοντόπουλος: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΧΑΕ στη Λεωφόρο Αθηνών αναμένεται σήμερα προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Σήμερα θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του νέου Διευθ. Συμβούλου της Εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) Γιάννου Κοντόπουλου, που εκλέχθηκε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και αξιολόγησης των τελικών υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή του Γιάννου Κοντόπουλου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΧΑΕ, με την ταυτόχρονη επίσημη αποδοχή της παραίτησης του Σωκράτη Λαζαρίδη, ο οποίος θα παραμείνει για μία μεταβατική περίοδο ως Σύμβουλος Διοίκησης. .

Ο Γιάννος Κοντόπουλος ήταν Partner και Chief Macro Strategist στην εταιρεία αναλύσεων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων CQS LLP στο Λονδίνο μέχρι τις αρχές του μήνα, ενώ το βιογραφικό του είναι πλούσιο με θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και θεωρείται ως στέλεχος υψηλού επιπέδου με μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στις δύο μεγαλύτερες χρηματαγορές του κόσμου στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Αθήνα.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην περίφημη Γουόλ Στρήτ στην εμβληματική εταιρεία Salomon Brothers, μία από τις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πιο κερδοφόρα εταιρεία στην αμερικανική χρηματαγορά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Επίσης έχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς του κόσμου, όπως στον ελβετικό επενδυτικό όμιλο UBS και στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΧΑΕ, έχει εργαστεί ακόμα και σε σημαντικές και καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισ στην παγκόσμια χρηματαγορά.

Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Chief Investment Officer στην Eurobank καθώς και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα μας.

Όσον αφορά στο βιογραφικό του, ιδιαίτερο βάρος έχουν οι εξαιρετικές σπουδές του καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακών και διδακτορικού τίτλου από φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Γιάννος Κοντόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά από το διάσημη σχολή του Harvard University.

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά στο περίφημο Columbia University καθώς και προδιδακτορικό τίτλο (M.Phil.) στο ίδιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Columbia University.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ