Πρέσβειρα του θεσμού Queen’s Commonwealth Trust της βασίλισσας Ελισάβετ αναλαμβάνει η Naomi Campbell

Η έγχρωμη γαζέλα με τον αδάμαστο χαρακτήρα από τις πασαρέλες περνάει στην ακτιβιστική δράση

Για το καλό της Βρετανίας και για την ενίσχυση της σπουδαιότητας της Μοναρχίας η βασίλισσα Ελισάβετ, η ιστορία έχει δείξει, θα κάνει ο, τι πρέπει. Την δεκαετία του ’60 χρησιμοποίησε ένα ταξίδι της αδερφής της Μαργαρίτας στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει ένα μεγάλο δάνειο για την χώρα της από τον τότε πρόεδρο Τζόνσον. Την δεκαετία του ’70 φόρεσε ψεύτικα δάκρυα στα μάτια της όταν επισκέφθηκε ένα χωριό στην Ουαλία το δημοτικό σχολείο του οποίου καταπλακώθηκε από  πέτρες και βράχια παρασέρνοντας στο θάνατο πολλά παιδιά. Την δεκαετία του ’80 υποδέχθηκε κοινούς θνητούς στο Μπάκινχαμ στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων του στέμματος με την αυθεντική βρετανική κοινωνία, την δεκαετία του ’90 επέτρεψε το διαζύγιο του γιου της Καρόλου με την τότε σύζυγο του Νταιάνα ενώ πιο πρόσφατα στην Ολυμπιάδα του 2012 δεν δίστασε να σταθεί δίπλα στον Τζέιμς Μπόντ, Ντάνιελ Κρέγκ,για την τελετή έναρξης των αγώνων του Λονδίνου. Φέτος το βήμα εκμοντερνισμού που έκανε η Ελισάβετ ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Έχρισε πρέσβειρα του Queen’s Commonwealth Trust την top model Naomi Campbell.

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε το 2018.  Στηρίζει νέους ανθρώπους που προωθούν την αλλαγή στις κοινότητές τους, μέσω τομέων, όπως εκείνων της υγείας, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης. Ως πρέσβειρα, ο ρόλος της Naomi Campbell θα είναι να ενισχύσει το προφίλ της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων του ταμείου, όπως επίσης να προάγει το έργο των νεαρών ηγετών του.

“Ανεξαρτήτως του από πού προέρχεστε ή πού βρίσκεστε τώρα, υπάρχουν νέοι ηγέτες μέσα στην κοινότητά σας που επιτελούν θαυμάσιο έργο. Ορισμένες φορές δεν τους βλέπουμε και ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ηγέτες ακόμη, όμως όλοι αξίζουν τη στήριξή μας και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε πόρους”, δήλωσε με νόημα το διάσημο μοντέλο.

Με στόχο να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022, η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση λανσάρει ένα Ταμείο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο για Νέους Ηγέτες για να παράσχει μεγαλύτερη στήριξη σε επιχειρηματίες ηλικίας 18-35 ετών στις 54 χώρες της Κοινοπολιτείας. Οι πολίτες όλων αυτών των κρατών άλλωστε νοούνται για τους θιασώτες της βασιλείας υπήκοοι της Ελισάβετ. 

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό το χρίσμα προκάλεσε πλήθος συζητήσεων στης τάξεις των βρετανών. Πολλοί θεώρησαν ότι η ανάληψη αυτής της θέσης από την πλευρά της Νάομι είναι λάθος επιλογή. Την ακολουθεί άλλωστε και όχι άδικα η σκόνη ότι έχει ανυπόφορο χαρακτήρα, ότι συμπεριφέρεται απαίσια σε ο, τι κινείται και αναπνέει. Μπορεί μια τέτοια προσωπικότητα να χωρέσει στο καλούπι του βασιλικού πρωτοκόλλου; Φαντάζει δύσκολο αν και τελικά τίποτε δεν μοιάζει να είναι ανέφικτο για την έγχρωμη γαζέλα της πασαρέλα η οποία επί τριάντα χρόνια είναι μια από τις κορυφαίες star του πλανήτη. 

Αυτή η σύμβαση, της αναγνωρισιμότητας της Naomi, λένε καλά γνωρίζοντες, ήταν και η αφορμή για της δοθεί αυτό το συγκεκριμένο χρίσμα από την Ελισάβετ. Η Naomi άλλωστε είναι το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας στην μοντέρνα εποχή. Επιπλέον ίσως η Βασίλισσα  να απολαμβάνει και τον ντόρο γι’ αυτή της την ανάθεση καθότι  με την top model αντικατέστησε το εγγονό της Χάρι όταν εκείνος αυτομόλησε με την σύζυγο του Μέγκαν Μάρκλ για τις ΗΠΑ.  Άρα, η Ελισάβετ πιθανότατα να ήθελε να κάνει κίνηση Ρουά-Ματ και εντός του Βασιλικού Οίκου των Ουίνσδορ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ