Νίκος Μπακατσέλος: «Η επιτυχία κερδίζεται με πάθος, όραμα και σκληρή εργασία»

Από όλες τις θέσεις που έχει περάσει ο Νίκος Μπακατσέλος έδινε και δίνει μεγάλη έμφαση στις αρχές που πιστεύει και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να περάσει και στις νεότερες γενιές καθώς σε όλη την πυραμίδα εργαζομένων και επιτελικών στελεχών της Pyramis

«Μια καλή ιδέα και ένα επιχειρηματικό σχέδιο, είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας. Χρειάζεται όμως πριν ξεκινήσει κανείς την υλοποίησή της, να κάνει και μικρά “πειράματα”, προκειμένου να δει αν έχει προοπτικές επιτυχίας. Ταυτόχρονα χρειάζεται πάθος, μεγάλο αγώνα και πολλή δουλειά», είχε επισημάνει ο επιχειρηματίας Νίκος Μπακατσέλος πριν μερικές εβδομάδες με την ιδιότητα του ως προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει το Επιμελητήριο για την νέα γενιά.

Πάθος, μεγάλο αγώνα και πολλή δουλειά, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα και την καθημερινότητα και του ιδίου του Νίκου Μπακατσέλου που βρέθηκε στην επικαιρότητα καθώς με την ιδιότητα του ως προέδρου της εταιρείας Pyramis έδωσε μεγάλο προσωπικό αγώνα και κατάφερε να πετύχει να αγοράσει μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών. Γεγονός που σημαίνει ότι σώζονται θέσεις εργασίας σε μια τόσο καθοριστική περίοδο για τον τόπο ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παραγωγική βάση της χώρα μας, που αποτελεί όραμα της Pyramis και προσωπικά του Νίκου Μπακατσέλου.

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της, είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία διοίκησης.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της.

Τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 65 χώρες παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους, ενώ επίσης διαθέτει δίκτυο με 8 θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία και Ρωσία.

Σε ισχύς βρίσκεται επίσης εμπορική συμφωνία για την αποκλειστική χρήση του εμπορικού σήματος και διάθεσης των προϊόντων Πυραμίς από την ανεξάρτητη εταιρεία Pyramis UAE  για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βασιζόμενη στο όραμα και την πολυετή της εμπειρία, η εταιρεία πρόσθεσε στην παραγωγική της δυναμική, ένα νέο εργοστάσιο γρανιτένιων νεροχυτών. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, με το αρχικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει  το 1.000.000 ευρώ και την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της να υπερβαίνει τους 40.000 γρανιτένιους νεροχύτες. Οι βάσεις για την Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ μπήκαν το 1959 όταν ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, πατέρας του Νίκου Μπακατσέλου, ξεκίνησε με ένα μικρό εργαστήριο μεταλλικών επίπλων που στεγάζεται σε 110 τ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ