Το ηλεκτρονικό επιχειρείν είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας

“Δεν επιβιώνει ούτε ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο έξυπνος. Επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις αλλαγές”

«Ποτέ άλλοτε το απόφθεγμα του Δαρβίνου δεν υπήρξε τόσο επίκαιρο όσο σήμερα, που εν μέσω πανδημίας, η προσαρμοστικότητα είναι δίχως αμφιβολία η βασική κινητήριος δύναμη των ηγετών του επιχειρηματικού κόσμου».

Διανύοντας πλέον τον δεύτερο χρόνο πανδημίας, δύο από τα βασικότερα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουμε είναι η αυξημένη ταχύτητα εκπαίδευσης του κοινού στις online αγορές, καθώς και η άνοδος της ανάγκης των επιχειρήσεων για επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, στο top 3 της agenda των CEOs παγκοσμίως βρίσκονται η φήμη των οργανισμών, η κυβερνοασφάλεια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι το καταναλωτικό κοινό μέσα από την εκπαίδευση στις online αγορές που προκάλεσαν τα επαναλαμβανόμενα lockdowns, αναγνώρισε το εύρος των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η αγορά μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως η ευκολία απόκτησης αντικειμένων και υπηρεσιών, η ευρύτερη ποικιλία επιλογών σε σχέση με τα φυσικά καταστήματα, η άνεση και η υγειονομική ασφάλεια και άλλα.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το ηλεκτρονικό επιχειρείν υποστηρίζει σε πολύ μεγαλύτερο πλέον ποσοστό την πραγματική οικονομία και είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης, όχι μόνο των κλάδων που ήδη επένδυαν σ’ αυτό, αλλά και κλάδων όπως τα groceries, που ενώ μέχρι σήμερα εισέρχονταν στο ψηφιακό εμπόριο με αργά βήματα και εν μέσω πανδημίας γνώρισαν αλματώδη ανάπτυξη.

Παράλληλα, και οι αγορές luxury αντικειμένων σημείωσαν σημαντική αύξηση, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στις ηλεκτρονικές αγορές ενισχύθηκε σημαντικά, ακόμη και για αγορές μεγάλης αξίας.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε το γεγονός ότι και ο δημόσιος τομέας προχώρησε σε σοβαρά βήματα προς τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, διαμορφώνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες του προς αυτή την κατεύθυνση, εξυπηρετώντας καλύτερα τον πολίτη και εξυγιαίνοντας περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες.

Η ευθύνη της Generation Y ως ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου εδώ και 21 χρόνια

Προφανώς και υπάρχει ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο εμείς στην Generation Y βλέπουμε και μεγάλες ευκαιρίες που μάλιστα εκτιμούμε ότι θα προκύψουν από την εισροή ξένων επενδύσεων, οι οποίες θα δώσουν σημαντική δυναμική στην ελληνική οικονομία.

Εδώ και 21 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις βοηθώντας τες να πετυχαίνουν τους στόχους τους, μέσα από τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους και την αύξηση του πελατολογίου τους.
Ως εκ τούτου και στην παρούσα συγκυρία, η ευθύνη μας ως Generation Y είναι να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αγοράς βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει.

Επιπλέον, επιλέγοντας αδιάλειπτα και έμπρακτα τον δρόμο της ανάπτυξης, δημιουργήσαμε 100 νέες θέσεις εργασίας για το 2021, στο πλαίσιο της εταιρικής καμπάνιας ‘’ Choose Your Perspective’’ και προσωπικά ο ίδιος έδωσα υπόσχεση σε όλους τους συνεργάτες της Generation Y ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση προσωπικού λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Με αυτούς τους τρόπους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι για ακόμα μία φορά δρούμε, στηρίζοντας όχι μόνο την ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Επιλέγουμε επομένως τη δράση, την συνδημιουργία και την ανάπτυξη, οδηγώντας επιχειρήσεις, συνεργάτες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στην επόμενη ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ