Γαντζωμένοι στο παρελθόν!

Η χώρα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και πρέπει να βγάλει από πάνω της όλες τις παθογένειες που την έφεραν σε αυτή τη θέση! Εκτός αν θέλουμε – ως κοινωνία – να μείνουμε γαντζωμένοι στο παρελθόν!

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία «μάχη» σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών πριν απο τις εθνικές εκλογές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσουν να λάβουν χώρα!

Προσωπικά δεν θα ήθελα να πάρω κάποια θέση αναφορικά με όσα συνέβησαν μέσα στο κοινοβούλιο, εξάλλου τα έχουν πει (και τα λένε) όλα οι «ειδικοί».

Θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάτι που με ενοχλεί, ως πολίτη αυτής της χώρας, στην ανάγκη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων και πολιτικών (σε επίπεδο προσώπων) που φαίνεται να έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο παρελθόν, προσπαθώντας να αλιεύσουν ψηφοφόρους που με την σειρά τους τους αρέσει να ακούν ή να βλέπουν πολιτικούς να τους μιλούν, πρωί – μεσημέρι – βράδυ, για δράκους και δαίμονες αδιαφορώντας για το γεγονός πως όλα αυτά μας κρατούν, ως κοινωνία πίσω, όταν όλοι κοιτούν μπροστά και κάνουν άλματα προόδου, τόσο ως κοινωνίες, αλλά και ως πολίτες!

Βέβαια από την άλλη θα μου πει κάποιος πως ζούμε στη χώρα που θεωρούμε λογικό πλήθος αστυνομικών δυνάμεων να φρουρούν επί 24ωρου βάσεως ένα εργοτάξιο ( μιλάμε για τον επί κατασκευή σταθμό μετρό στα Εξάρχεια ) την ώρα που η ιστορία έχει δείξει πόσο ωφελεί μια περιοχή – γειτονιά η κατασκευή και κατ’ επέκταση η λειτουργία του Μετρό. Απλά αδιανόητα πράγματα!

Για να μην μιλήσουμε για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια την οποία κάποιοι θεωρούν υποδειγματική και η «πλάκα» είναι πως το λένε σοβαρά!

Η χώρα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και πρέπει να βγάλει από πάνω της όλες τις παθογένειες που την έφεραν σε αυτή τη θέση! Εκτός αν θέλουμε – ως κοινωνία – να μείνουμε γαντζωμένοι στο παρελθόν!

Σημείωση: Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύθηκε, εχθές, στο Business Voice, την ηλεκτρονική, εβδομαδιαία εφημερίδα του EmeaGr που κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα!

Διαβάστε εδώ το Business Voise που κυκλοφόρησε στις 30.01.2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ