Καλώς τα παιδιά!

Στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας κυριαρχεί –πλέον- η μικροπολιτική με απόλυτη ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Στον αείμνηστο Νίκο Αλέφαντο «χρεώνεται» η ατάκα: «Καλώς τα παιδιά», η οποία βέβαια, παρά το γεγονός ότι πλέον έχει γίνει viral, όταν ειπώθηκε στην πράξη δεν τον δικαίωσε με αποτέλεσμα – πριν λαλήσει τρις – αναγκάστηκε να το πάρει πίσω! Αλλά, ΟΚ, ήταν ο Αλέφαντος και αυτό από μόνο του έφτανε, αν και η κουβέντα είναι μεγάλη και σίγουρα δεν είναι για να την κάνουμε τώρα. Εξάλλου, «ο γαρ νεκρός δεδικαίωται της αμαρτίας», όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τους Ρωμαίους, ο Απόστολος Παύλος.

Η συζήτηση αφορά στην πολιτική, στην κεντρική σκηνή της οποίας φαίνεται να κυριαρχεί –πλέον- η μικροπολιτική με απόλυτη ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται κα λειτουργεί με όρους πριν από 10 ή ακόμη και 11 χρόνια, την εποχή δηλαδή των αγανακτισμένων στους οποίους «επένδυσε» πολλά για να φτάσουμε στο 2015 και στην μακροβιότερη κυβέρνηση των μνημονίων με πρωθυπουργό τον σημερινό αρχηγό του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ακριβώς αυτή την – γεμάτη – πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως… ξεχνούν (και όχι εν αγνοία τους) στην Κουμουνδούρου προσπαθώντας τεχνηέντως να επιστρέψουν στην ρητορική μίσους με «φρέσκα» πρόσωπα από τον χώρο – κυρίως – της ευρύτερης επικοινωνίας και λιγότερο με γνωστά πρόσωπα, όπως λ.χ. οι Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς που έχουν να διαχειριστούν τα δικά τους – μεγάλα, ποινικής φύσεως – θέματα και οι οποίοι φαίνεται πως δεν κάνουν «γκελ» στην κοινωνία.

Ωστόσο, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θέλουν να μας οδηγήσουν στην ηθελημένη, όσο και πρόσκαιρη αμνησία, ξεχνώντας πως το κόμμα τους (μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου) κυβέρνησαν την χώρα επί πενταετία! Βέβαια, μπορεί – έως τώρα – ένα ποσοστό περίπου 20% της κοινωνίας να το έχει ξεχάσει, όπως αποδεικνύεται από δημοσκοπικής σκοπιάς, ευτυχώς όμως η πλειοψηφία έχει επιλέξει να μην ενταχθεί στους όψιμους Λωτοφάγους της πατρίδας μας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ