Η μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης!

Ενόψει της νέας κρίσης – αυτής των ανατιμήσεων – η κυβέρνηση καλείτε να βρει νέα «όπλα» προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα καταιγίδα!

Όλα δείχνουν – διαβάστε εδώ – πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, μετά την πανδημία θα βρεθεί αντιμέτωπη και με την καταιγίδα των ανατιμήσεων. Το emeaGr γράφει πως όλα δείχνουν πως το μέσο καλάθι της νοικοκυράς θα αυξηθεί, άμεσα, σε ποσοστό 40%.

Οι ανατιμήσεις εκτιμάται πως θα πλήξουν ουσιαστικά την οικονομία και έως εκ τούτου και την πορεία των δεικτών. Εξάλλου στην πραγματική οικονομία τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα όλες οι εκτιμήσεις και τα budget να «πετιούνται» στο καλάθι των αχρήστων.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και με δεδομένο πως δεν έχει καμία ευθύνη για τις ανατιμήσεις αυτές, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί την καταιγίδα αυτή δημιουργώντας ζώνες «άμυνας», ειδικά για τα χαμηλά εισόδημα, τα οποία και πάλι θα πληγούν περισσότερο.

Η φαρέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα του οικονομικού επιτελείου δεν έχει άπλετα «όπλα» για να διαχειριστεί δύο – ταυτόχρονα – κρίσεις, την πανδημία, που ακόμη δείχνει τα «δόντια» της, αλλά και την ενεργειακή κρίση που κανείς δεν ξέρει το μέγεθος και τις επιπτώσεις που θα φέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στους οικονομικούς δείκτες.

Η κυβέρνηση όμως έχει ένα ισχυρό «όπλο» με το οποίο μπορεί να φέρει ισχυρό πλήγμα στο νέο – ευτυχώς όχι αόρατο – «εχθρό». Και το «όπλο» αυτό ακούει στο «όνομα» φόροι.

Φόροι άμεσοι και έμμεσοι οι οποίοι θα δημιουργήσουν πολλαπλάσια εκροή στο μέσο νοικοκυριό. Αρκεί κάποιος να κάνει τις πράξεις και θα καταλάβει πόσο δίκαιη και συνάμα αποτελεσματική θα είναι η υιοθέτηση μιας τέτοιας επιλογής!

Δεν συζητάμε καν φυσικά πόσο καλά θα ακουστεί κάτι τέτοιο στα αυτιά των πολιτών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ