Γιάννης Διονάτος: Ο Κυριάκος κάνει ό,τι έκανε και ο μπαμπάς σας!

Σε μια κοινωνία, όπως η ελληνική, είναι θα λέγαμε υποκριτικό να μιλάμε για δωροδοκία από την πλευρά της κυβέρνησης για την παροχή των 150 ευρώ στους νέους προκειμένου αυτοί να προχωρήσουν στην υποχρέωση που έχουν ως πολίτες να εμβολιαστούν.

809

Εχθές, ημέρα που η κυβέρνηση μέσω του ιδίου του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε την παροχή 150 ευρώ προς τους νέους με στόχο να τους οδηγήσει στην απόφαση να εμβολιαστούν. Και όταν λέμε νέους εννοούμε (ηλικιακά) τους πολίτες της χώρας (ενήλικους) που βρίσκονται εντός του ηλικιακού γκρουπ 18 – 25!

Αυτοί λοιπόν οι πολίτες – σήμερα – στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν, μπορούν επίσης να οδηγούν, να ταξιδεύουν μόνοι τους (σε όλο τον κόσμο), αλλά σε ότι αφορά το εμβόλιο κάνουν ότι τους λέει ο μπαμπάς και η μαμά τους. Έτσι λοιπόν δεν μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα (από άτομο σχετικά κοντά στο σχετικό ηλικιακό γκρουπ) πως αισθάνεται «ριγμένο» που δεν πήρε και αυτός τα 150 ευρώ!

Βέβαια αν κάποιος σκεφθεί ήρεμα την κοινωνία που ζούμε ή καλύτερα την κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει δεν θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση. Μεγαλώνουμε, ως κοινωνία, παιδιά* που σε όλο το φάσμα της ζωής τους τα επιβραβεύουμε για τα πάντα. Για να φάνε. Για να παίξουν. Για να πάρουν καλούς βαθμούς. Για να είναι καλά παιδιά.

Αυτό λοιπόν έκανε και ο Κυριάκος, λειτούργησε ως μπαμπάς αυτών των παιδιών* που από την μία θέλουν να «παρτάρουν» – μόνα τους – στη Μύκονο, αλλά δεν κάνουν το εμβόλιο γιατί έτσι τους είπε ο μπαμπάς τους. Βέβαια τώρα με το «δώρο» του Κυριάκου, που λειτούργησε ως «πατερούλης» τα πράγματα αλλάζουν.

Αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά – για το θέμα αυτό – θα κλείσω το κείμενο αυτό με δύο «κλεμμένα» σχόλια που αντίστοιχα διάβασα, στα Social Media και άκουσα στο ραδιόφωνο:

Σχόλιο 1: Εμβόλιο δεν θέλετε, κλείσιμο δεν θέλετε, λεφτά δεν θέλετε. Τι θέλετε τελικά;
Σχόλιο 2: Ο Κύλιαν Εμπαπέ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι κάτω από 25 ετών.

Υποσημειώσεις και σκόρπιες σκέψεις

* Έχει ενδιαφέρον που μιλάμε για 18χρονους και 25χρονους και τους ορίζουμε ως «παιδιά».

** Στο μεταξύ οι πιτσιρικάδες, όπως αυτός της φωτογραφίας, θα έδειχνε – και δείχνει – μεγαλύτερη ____ από τους 18άρηδες και 25άρηδες.

*** Ειλικρινά, θα ντρεπόμουν πολύ να ήμουν σήμερα 25 χρονών και να περίμενα την κυβέρνηση να με «πληρώσει» για να κάνω αυτό που θα έπρεπε για τους γύρω μου και φυσικά για την οικογένεια μου!