Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Η ιστορική τσιμεντοβιομηχανία και ο σημερινός τιμονιέρης

Η παλιά οικογένεια βιομηχάνων και πολιτικών από την Φτέρη Αιγίου ηγείται της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας της χώρας.

Επί σειρά ετών, ο Τάκης Κανελλόπουλος κρατάει το τιμόνι των επενδυτικών σχέσεων, έχοντας θητεύσει παράλληλα και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου ΤΙΤΑΝ, της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας, συμφερόντων της ευρύτερης οικογένειας των Κανελλόπουλων, η οποία εκφράζει, με τη μεγαλύτερη ίσως σαφήνεια, τον ορισμό του «παλαιού χρήματος» στο επιχειρηματικό κάδρο του τόπου.

Άλλωστε, η τσιμεντοβιομηχανία με το μυθολογικό όνομα των γιγάντιων θεών που προήλθαν από την ένωση Γης και Ουρανού, έχει γράψει το δικό της μύθο, μέσα από μια επιχειρηματική διαδρομή 117 ετών. Με δικό της τσιμέντο χτίστηκαν τα οχυρά του Ρούπελ, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα που έδωσε, το 1934, δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους της, πολύ πριν αυτό θεσμοθετηθεί από την ελληνική Πολιτεία.

Το 2019 και έπειτα από μια κομβική απόφαση που δημιούργησε πολύ μεγάλη αίσθηση, ο «Τιτάνας» κατάφερε, με διαδοχικές προσπάθειες, να αποσπάσει την απόλυτη έγκριση των μετόχων για τη μεταφορά της καταστατικής έδρας στο Βέλγιο και της διοικητικής στην Κύπρο, διατηρώντας σταθερή την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα. 

Ο Τάκης Κανελλόπουλος, μέλος κι αυτός της σημαντικά επιδραστικής οικογένειας που ελέγχει μετοχικά τον «Τιτάνα», είναι αδελφός του σημερινού Προέδρου της τσιμεντοβιομηχανίας, Νέλλου Κανελλόπουλου.

Ένθερμος οπαδός της ΑΕΚ, στην οποία στο παρελθόν έχει χρηματίσει και διοικητικό στέλεχος, ο Τάκης Κανελλόπουλος αναπτύσσει και αυτόνομη επιχειρηματική δράση, όντας βασικός μέτοχος στην 3Κ Επενδυτική. Μάλιστα, από τον Απρίλιο του 2019 έχει υποστηρίξει το λαμπρό μέλλον που έχουν μπροστά τους οι ελληνικές μετοχές.

Ένα μεγάλο «βήμα» προς την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Ο Όμιλος «ΤΙΤΑΝ» συνεχίζει την αναπτυξιακή στρατηγική του με την συμμετοχή στην εταιρεία Περλίτες Αιγαίου, σε συνεργασία με την οικογένεια που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, εξασφαλίζοντας έτσι τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του Ομίλου σε ποζολάνη.

Με τη συμμετοχή αυτή, ο Όμιλος αποκτά άμεση πρόσβαση σε μια σημαντική πρώτη ύλη, με την οποία θα μπορέσει να εμπλουτίσει την παλέτα των τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα που προσφέρει. Η κίνηση αυτή συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων για μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητες του Ομίλου κατά 35% έως το 2030 και στην αύξηση των πράσινων προϊόντων του χαρτοφυλακίου του κατά ποσοστό άνω του 50%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ