Αυτοί είναι οι «boutique» φούρνοι της Αθήνας!

Στο emeaGr συγκεντρώσαμε τους τρείς πιο hot «boutique» φούρνους, που συνδυάσουν με τον πιο νόστιμο τρόπο την ποιότητα με την παράδοση.

Η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού που βγαίνει από ένα φούρνο το πρωί είναι ασύγκριτη και μοναδική. Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα μας, από το να επισκεφτούμε ένα φούρνο με φρέσκα προϊόντα, κουλουράκια, φρατζόλες ψωμιού και πεντανόστιμα γλυκά.

Ακόμη καλύτερα είναι όταν ο φούρνος που θέλουμε να επισκεφτούμε συνδυάζει τη γεύση, την ποιότητα και την ωραία αισθητική του χώρου για εκλεπτυσμένα γούστα και όχι μόνο. Γι΄ αυτόν το λόγο έχουμε συγκεντρώσει τους τρείς πιο «boutique» φούρνους που βρίσκονται στην Αθήνα και πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε! 

«Τρομερό παιδί» 

Πρόκειται για έναν νέο φούρνο στα Ιλίσια που ήρθε να δώσει μία άλλη ματιά, πιο νεανική και μοντέρνα στα δεδομένα των παραδοσιακών φούρνων. Ιδιοκτήτες ο Στέφανος Λιβάνιος και ο Χρήστος Παππάς, με τον πρώτο να μαθαίνει την τέχνη της αρτοποιίας στη Γαλλία. Μετά την λήξη του πρώτου lockdown, ήρθε αυτός ο νέος φούρνος που καθημερινά προσφέρει ποιοτικό πεντανόστιμο και μυρωδάτο ψωμί με μια πιο μοντέρνα νότα. Ο συγκεκριμένος φούρνος ξεχωρίζει για το απίστευτο «πάντρεμα» παράδοσης με μια πιο μοντέρνα οπτική, συνδυάζοντας γεύσεις Γαλλίας και Ελλάδας.

 

Οι μπαγκέτες του ξεχωρίζουν δίνοντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε κάπου στη Γαλλία και τα γλυκά του κέικ και κρουασάν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε το πρωινό σας και όχι μόνο. Στον πρωτότυπο αυτό φούρνο η ζύμωση γίνεται μόνο με προζύμι, ενώ το ψήσιμο γίνεται σε πέτρα. 

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και γεύσεις που θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε είναι οι χειροποίητες σφολιάτες του, τα νόστιμα γλυκά όπως το εκλέρ και η τάρτα λεμόνι, τα σάντουιτς, τα τσουρεκάκια του και αλλά και τα κρουασάν με σοκολάτα.

Ο χώρος είναι εντυπωσιακός, ιδιαίτερα μοντέρνος και χαρακτηριστικά φωτεινός με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί. Παράλληλα, βλέπουμε μίνιμαλ γυάλινες επιφάνειες κάτω από τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε τα φρέσκα και νόστιμα προϊόντα.

«Betty΄s Bakery»

Άλλος ένας φούρνος με άρωμα παράδοσης και πρωτοπορίας. Και αυτός είναι ο φούρνος της Ελισάβετ, όπως ονομάζεται η ιδιοκτήτρια. Πέρα από το καθημερινό φρεσκοφουρνισμένο ψωμί που μπορείτε να απολαύσετε, άλλο ένα στοιχείο που καθιστά τον φούρνο ξεχωριστό και ασύγκριτο είναι πως δεν πρόκειται για ένα φυσικό κατάστημα. Χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές γεύσεις, ποιοτικές πρώτες ύλες, φυσικό προζύμι, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη, διανέμει καθημερινά το ολόφρεσκο αλλά και βιολογικό ψωμί στην πόρτα σας. 

 

Αυτό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε είναι το τοστ τους, καθώς είναι το πρώτο τοστ χωρίς καθόλου συντηρητικά. Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο που συμβάλλει στην πρωτοτυπία του φούρνου είναι η δημιουργία του μοναδικού ψωμιού superfood, χωρίς αλεύρι, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Το ψωμάκι τους είναι αποτέλεσμα ζύμωσης, γι’ αυτό και το κάθε καρβέλι χρειάζεται περίπου 2 μέρες για να γίνει και να φουσκώσει φυσικά. Παράλληλα, χρησιμοποιείται αλεύρι από πετρόμυλο, χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό. 

Για παραγγελίες επισκεφτείτε εδώ.

«Kora Bakery»

Το «Kora Bakery» είναι δημιούργημα της Μαρίας Αλαφούζου και της Ίανθης Μιχαλάκη, που δίνει μία διαφορετική πρωτότυπη εκλεπτυσμένη νότα στην Αθήνα. Καθημερινά, παράγει ψωμί αργής ωρίμανσης με φυσικό προζύμι και διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων-βιενουαζερί.

Στο εργαστήριό τους χρησιμοποιούν μεθόδους αργής ωρίμανσης, οι οποίες δίνουν στα προϊόντα μεγαλύτερη θρεπτική αξία και επιπλέον τα καθιστούν πιο εύπεπτα από τα συμβατικά παραγόμενα αρτοποιήματα. Οι πρώτες ύλες είναι προσεγμένες με ιδιαίτερη ποιότητα. 

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε και την «πράσινη» πλευρά του φούρνου. Στόχος των ιδιοκτητών είναι να γίνει μια πιστοποιημένη επιχείρηση με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2022. Σημαντική είναι η συνεργασία με την Protergia με σκοπό όλα τα μηχανήματα να τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. 

Ταυτόχρονα, άλλο ένα «βήμα» προς τη βιωσιμότητα είναι πως οι συσκευασίες των προϊόντων είναι βιοδιασπώμενες ή ανακυκλώσιμες. Μην ξεχάσουμε, όμως, να αναφέρουμε και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Δίνουν μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Από το Φεβρουάριο του 2021 συνεργάζονται με την Mdm Greece Γιατροί του Κόσμου – Eλλάδα / Doctors of the World – Greece, δωρίζοντας μέρος (2 ευρώ) από κάθε brownie που πουλάνε.

Άρα καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για έναν φούρνο με οικολογική, ανθρωπιστική συνείδηση με προτεραιότητα τη γεύση και ποιότητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ