Βασίλειος Ψάλτης: Η «ήρεμη δύναμη» στο τιμόνι της Alpha Bank

Η εργατικότητα και η αφοσίωση του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας και προόδου του ομίλου.

Για τον Βασίλειο Ψάλτη, η θέση ευθύνης σε τράπεζα ήταν τρόπος ζωής. Με την 20ετή εμπειρία του σε υψηλές θέσεις σε τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η ανάληψη της θέσης του διευθύνοντα συμβούλου στην Alpha Bank τον Ιανουάριο του 2019, σήμαινε την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής για την τράπεζα.

Ο μέχρι πρότινος Chief Financial Officer και γενικός διευθυντής της Alpha Bank ανέλαβε, μαζί με μία εξαιρετικά ικανή και έμπειρη ομάδα, να οδηγήσει την τράπεζα στην επόμενη μέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος , μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων προσαρμογής της οικονομίας και την έξοδο από την δεκαετή κρίση που είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο γεννηθείς το 1968 Βασίλειος Ψάλτης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με τις προκλήσεις που προκύπτουν στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ενώ παράλληλα έχει οδηγήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, με επίκεντρο πάντοτε την ενεργό στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Για γνωστούς και συνεργάτες, αποτελεί την «ήρεμη δύναμη», ενώ παραμένει πάντοτε αφοσιωμένος στους στόχους του, τους οποίους, παρά τα προβλήματα που προκύπτουν, καταφέρνει με μεθοδικότητα, εργατικότητα, αμεσότητα και ψυχραιμία, να φέρει εις πέρας. Η «σιγανή» δυναμική του παρουσία αποδεικνύεται και από τις ελάχιστες δημόσιες παρεμβάσεις του, οι οποίες περιορίζονται κυρίως στα πλαίσια συνεδρίων και ομιλιών. Η ικανότητα και ο επαγγελματισμός του επιβραβεύτηκαν τον Ιούνιο του 2018 από δημοσκόπηση της εταιρείας Extel, όποτε και ψηφίστηκε ως ο 1ος καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 92 CFO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Η εμπειρία του στον τραπεζικό τομέα είναι μεγάλη, καθώς έχει εργαστεί ως Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Η Alpha Bank τον «κέρδισε», καθώς εργάζεται σε αυτήν από το 2007, ενώ το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.

Πρόσφατα δήλωσε πως το στρατηγικό πλάνο για την Alpha Bank της επόμενης μέρας δίνει έμφαση στις ανάγκες των πελατών της με έναν νέο τρόπο σχεδιασμού τραπεζικών υπηρεσιών και ψηφιακής εξυπηρέτησης. Βάσει αυτού, κατέληξε πως οι δύο στόχοι για το 2023 είναι η παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών και ο περιορισμός, όσο το δυνατόν περισσότερο, της εσωτερικής γραφειοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ