Made in Croatia η νέα Bugatti

Η πρώτη νέα Bugatti, W16, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Bugatti Rimac παρουσιάστηκε στις 20 Αυγούστου στο Monterey της Καλιφόρνια.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Η πρώτη νέα Bugatti που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Bugatti-Rimac παρουσιάστηκε το Σάββατο στο Monterey της Καλιφόρνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mate Rimac.

«Ένας εορτασμός για το ένδοξο W16 – το τελευταίο στο είδος του πριν μεταφερθούμε στην επόμενη γενιά υβριδικών Bugattis», δήλωσε ο κροάτης επιχειρηματίας στο προφίλ του στο Facebook.

Θα κατασκευαστούν συνολικά 99 αυτοκίνητα με κόστος 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,0 εκατομμύρια δολάρια) η καθεμία.

Το αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί μόνο σε υπάρχοντες ιδιοκτήτες Bugatti τις τελευταίες εβδομάδες και το αυτοκίνητο έχει ήδη εξαντληθεί.

«Η Bugatti είναι λοιπόν και πάλι sold out (δεν υπάρχει νέα Bugatti που να μπορεί να παραγγελθεί σήμερα) – με όλες τις θέσεις παραγωγής να είναι πλήρεις μέχρι το τέλος του 2025», πρόσθεσε ο Rimac.

Η κροατική κατασκευάστρια ηλεκτρικών υπεραυτοκίνητων Rimac Automobili ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι συνεργάζεται με τη Volkswagen στην κοινοπραξία Bugatti Rimac, με τη Rimac να εξαγοράζει τη γαλλική μάρκα αυτοκινήτων για ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Τον Νοέμβριο, η Rimac Automobili δήλωσε ότι η Bugatti Rimac ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της.

Η Bugatti Rimac έχει την παγκόσμια έδρα της στην υπάρχουσα βάση της Rimac κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, αλλά αργότερα θα μεταφερθεί σε μια υπό ανάπτυξη βάση, αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ (232 εκατομμυρίων δολαρίων) και η οποία εκτείνεται σε 200.000 τετραγωνικά μέτρα. Η βάση αυτή αναμένεται να ανοίξει το 2023 και θα χρησιμεύσει επίσης ως το «σπίτι» της Rimac Technology.

Η Bugatti Rimac ξεκίνησε να λειτουργεί με 435 υπαλλήλους, 300 από τους οποίους εργάζονται στο Ζάγκρεμπ και 135 στο Molsheim της Γαλλίας. Άλλα 180 άτομα είναι τοποθετημένα στις εγκαταστάσεις της Bugatti Engineering στο Βόλφσμπουργκ και στηρίζουν τη νέα εταιρεία, δηλώνει η Bugatti Rimac.

Η Rimac Automobili και η Bugatti Automobiles συνεχίζουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές μάρκες και κατασκευαστές, διατηρώντας τις μεμονωμένες εγκαταστάσεις παραγωγής τους στο Ζάγκρεμπ και το Molsheim αντίστοιχα, καθώς και τα κανάλια διανομής τους.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ