Το HiTech μέλλον στην παράδοση δεμάτων!

Ό,τι ώρα θες, γρήγορα και οικονομικά! Τα 600+ αυτόματα μηχανήματα παραλαβής της BOX NOW είναι ήδη τοποθετημένα στρατηγικά σε κεντρικά σημεία της χώρας και προσφέρουν στον καταναλωτή υπηρεσίες 24/7

Μία από τις υπηρεσίες που γνώρισαν πρωτοφανή ανάπτυξη την περίοδο της καραντίνας είναι αδιαμφισβήτητα το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την παρουσία στα καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι online αγορές εκτοξεύθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια, ενώ συνεχίζουν να καταγράφουν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, προοπτική που αναμένεται να σημειώσει ανάλογη πορεία και τη φετινή χρονιά. Με δεδομένο πως το ecommerce διαρκώς ισχυροποιείται, όλο και πιο πολλοί παραλήπτες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δεμάτων τους, γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια τόσο στους ίδιους όσο και στις εταιρείες διανομής, οι οποίες συχνά γίνονται αποδέκτριες αρνητικών σχολίων. H BOX NOW έρχεται για να επιταχύνει τις μέχρι τώρα αργές και «ξεπερασμένες» διαδικασίες παράδοσης. Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση που αναλαμβάνει να παραδώσει την πολυπόθητη παραγγελία, που περιμένεις τόσο καιρό, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Γλιτώνοντας την συναλλαγή με ένα κούριερ

Τα vending machines έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, στα αεροδρόμια, σε κεντρικά σημεία αστικών κέντρων, ακόμα και στην είσοδο φαρμακείων όταν αυτά βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Το «θαύμα» του αυτοματισμού μάς λύνει τα χέρια ακόμα και στις τραπεζικές συναλλαγές, πλέον με μια απλή επίσκεψη στο κοντινότερο ATM υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών και πραγματοποίησης καταθέσεων με ένα μόνο «κλικ».

Η BOX NOW αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων λανσάρει μια 24ωρη υπηρεσία παράδοσης. Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν περιμένεις δέμα αλλά λείπεις από το σημείο παράδοσης. Η νέα υπηρεσία – χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση προσαρμόζεται στα δικά σου δεδομένα, παρέχοντας μια εξατομικευμένη και ευέλικτη εμπειρία παραλαβής δεμάτων. Η θυγατρική εταιρεία του τσεχικού επενδυτικού ομίλου Emma Capital Group, που έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά (όπως στον ΟΠΑΠ, την Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm) ενσωματώνει την καινοτομία και τις «έξυπνες» τεχνολογικές λύσεις που αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της σε κάθε πτυχή της διαδικασίας αποστολής.
Μία από τις πολλές καινοτομίες στο επιχειρηματικό μοντέλο της BOX NOW είναι πως έχει «στελεχώσει» το εργατικό της δυναμικό με… αυτόματα μηχανήματα παραλαβής.

Όμως, τα Lockers δεν είναι μόνο εύκολα προσβάσιμα, είναι εξίσου εύκολο να τα εντοπίσεις καθώς διακρίνονται για το πράσινο χρώμα τους, ενώ φέρουν σε εμφανή σημεία και το logo της BOX NOW. Μάλιστα, η εταιρεία σεβόμενη το περιβάλλον, δεν μειώνει μόνο (κατά 80%) τη ρύπανση που προέρχεται από τις παραδόσεις τελευταίου μιλίου (last mile delivery) όπως οι παραδοσιακές εταιρείες του κλάδου, αλλά αξιοποιεί στο έπακρον ανανεώσιμες πηγές. Τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεν χρειάζονται παροχή ρεύματος, αφού λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια.

Απλά, σύγχρονα και κυρίως… αυτοματοποιημένα! 

Τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της BOX NOW τοποθετούνται στρατηγικά σε βολικές περιοχές, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να μετατρέψουν δύο διαδρομές σε μία. Με απλά λόγια, το πιο μακρινό Locker βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από το κάθε σπίτι!
Οι παραλήπτες, αρχικά, ακολουθούν τη συνηθισμένη διαδικασία παραγγελίας σε ένα e-shop, όμως κατά την ολοκλήρωση επιλέγουν ως μέσο παράδοσης την επιλογή «Παράδοση από BOX NOW LOCKER» και στη συνέχεια το επιθυμητό αυτόματο μηχάνημα παραλαβής δεμάτων που τους εξυπηρετεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας λαμβάνουν ένα SMS με πληροφορίες για την παραγγελία τους και έναν κωδικό PIN. Όταν η παραγγελία παραδοθεί στο επιλεγμένο BOX NOW Locker, λαμβάνουν ένα ακόμη SMS το οποίο τους πληροφορεί πως η παραγγελία είναι έτοιμη προς παραλαβή.

Έτσι, πηγαίνοντας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στο BOX NOW Locker –ακόμη και Κυριακή– καταχωρίζουν στο μηχάνημα το PIN και η αντίστοιχη θυρίδα ανοίγει αυτόματα, παραλαμβάνοντας το προϊόν. Η υπηρεσία διατίθεται ήδη σε πάνω από 90 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας την πλειονότητα των αστικών κέντρων όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Πύργος, Καλαμάτα, Άργος, Αγρίνιο, Λάρισα.

Σύμφωνα με το πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εταιρείας, πανελλαδικά προβλέπεται η εγκατάσταση 2.000 τέτοιων μηχανημάτων. Καταστήματα του ΟΠΑΠ, καθώς και δεκάδες ανεξάρτητοι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου είναι ήδη μέλη του δικτύου της BOX NOW, όπως επίσης και ορισμένα από τα κορυφαία brands στον ελληνικό χώρο, μεταξύ των οποίων AB, My Market, Bazaar, EKO και Aegean Oil.

Γιατί κάθε e-shop πρέπει να παραδίδει σε BOX-NOW Locker;

To last mile και η δυνατότητα παράδοσης γρήγορα, οικονομικά και 24/7 αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στην ολοκλήρωση μιας ολιστικής αγοραστικής εμπειρίας.

Πλέον αυτό λύνεται με την BOX NOW, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν τα αγαπημένα τους προϊόντα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα! Περισσότερα από 100 e-shops είναι ήδη συνδεδεμένα και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

Βαρέθηκες να περιμένεις στην ουρά για να στείλεις ένα δέμα; Νέες δυνατότητες!

Πέρα από τις ηλεκτρονικές αγορές, η BOX NOW λύνει τα χέρια κάθε ιδιώτη που θέλει απλώς να στείλει γρήγορα ένα δέμα ή ένα δώρο σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο και ταυτόχρονα κάθε επιχείρησης που επιθυμεί να αυτοματοποιήσει καθημερινές διαδικασίες όπως η αποστολή εγγράφων και διαφόρων ειδών σε πελάτες της.
Όλα αυτά με την υπηρεσία P2P της BOX NOW που με 3 απλά βήματα μπορεί ο καθένας μας να στείλει σε λίγες ώρες και οικονομικά ένα δέμα όπου επιθυμεί.

Ακόμα και σε σπίτι! Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον

Τα Lockers της BOX NOW δεν είναι πράσινα μόνο σε χρώμα αλλά και σε… νοοτροπία. Η χρήση αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς συμβάλλει στη μείωση των απαιτήσεων παράδοσης τελευταίου μιλίου περισσότερο από 80%. Επιπλέον, τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της BOX NOW αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική, καθώς λειτουργούν με 100% ηλιακή ενέργεια και δεν απαιτούν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Καθώς η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της εταιρείας, εντός του 2022 αναμένεται το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών προς τον τελικό καταναλωτή, όπως η αποστολή και η παραλαβή δεμάτων εντός Ελλάδας μέσω BOX NOW Locker που απευθύνεται σε ιδιώτες και οι υπηρεσίες πληρωμών με αντικαταβολή. Όσον αφορά τους στόχους για το 2022, η BOX NOW αποσκοπεί στην τοποθέτηση 1.500 BOX NOW Lockers πανελλαδικά και στην παράδοση 5.000 δεμάτων καθημερινά σε όλη τη χώρα!

Και φυσικά, ο απώτερος στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα χαμόγελα των χιλιάδων πελατών, που παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους εύκολα, γρήγορα και όποια στιγμή το επιθυμούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ