Ferto: Πρώτη seed χρηματοδότηση για την ελληνική Last-Mile Delivery Startup

Ο επιτυχημένος πρώτος επενδυτικός γύρος της Ferto, από την Plug and Play Ventures, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της πλατφόρμας που συνδέει τοπικά καταστήματα, καταναλωτές και διανομείς, προσφέροντας άμεσο last-mile delivery χιλιάδων προϊόντων

Την ολοκλήρωση επένδυσης του πρώτου της επενδυτικού γύρου (Seed) από την Plug and Play Ventures καθώς και από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι είναι ιδρυτές και στελέχη εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, ανακοίνωσε η Ferto.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της πλατφόρμας, καθώς αυτή αυξάνει το μέγεθος της ομάδας της και επεκτείνει τις λειτουργίες του προϊόντος της.

Της επένδυσης ηγείται η Plug and Play Ventures, η οποία διαθέτει ένα μοναδικό δίκτυο επενδυτικών εταιρειών παγκόσμιας κλάσης, καινοτομίας και τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα αμερικανικό VC με έδρα τη Silicon Valley, η οποία χρηματοδοτεί είτε άμεσα είτε μέσω συνεργαζόμενων VCs, καθοδηγεί και δικτυώνει τις Startups που επιλέγει.

Από το 2006 μέχρι σήμερα τα προγράμματά του αναπτύσσονται σε 35 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο επενδύει σε 250 επιχειρήσεις και συνολικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στον accelerator έχουν προσελκύσει 6 δισ. δολάρια χρηματοδότηση. Η Plug and Play Ventures βρίσκεται πίσω από εταιρείες όπως οι: Rappi, Dropbox, Paypal, Ν26, Honey, Shippo, SoundHound Inc, Guardant Health.

Η Ferto παραδίδει άμεσα εξυπηρετώντας πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων και προσφέρει μια προσιτή και συνεπή εμπειρία  δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στα καταστήματα να έχουν αποκλειστικούς διανομείς για την εξυπηρέτηση άμεσων τοπικών παραδόσεων, χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία της πρόσληψης τους.

Στόχος της εταιρείας είναι να εξαπλωθεί γεωγραφικά σε πολλές νέες περιοχές αλλά και σε περαιτέρω on demand υπηρεσίες. Στα άμεσα σχέδια είναι η ενεργοποίηση και άλλων περιοχών, επέκταση στο κέντρο της Αθήνας και σύντομα κάλυψη όλης της πόλης, επέκταση των κατηγοριών των καταστημάτων αλλά και συνεργασίες με μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γύρο χρηματοδότησης και τη συνεργασία μας με τη Plug and Play Ventures, καθώς και με ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι μοιράζονται το όραμα μας για μια νέα πλατφόρμα η οποία θα στηρίξει τα τοπικά καταστήματα. Το Ferto υπάρχει σήμερα για να ενδυναμώσει τα τοπικά καταστήματα. Η μάχη για το αουτσάιντερ είναι μέρος αυτού που είμαστε και του τι πρεσβεύουμε ως εταιρεία.

Το να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται, να επιτυγχάνουν και να ανθίζουν σε αυτούς τους ταχέως μεταβαλλόμενους καιρούς, είναι το βασικό πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε. Ο γύρος χρηματοδότησης θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ομάδας και τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Ferto, Μιχάλης Σφικτός.

‘’Πιστεύουμε πως η Ferto έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί μια τεράστια αγορά η οποία μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Μοιραζόμαστε το φιλόδοξο, τεχνολογικά προσανατολισμένο όραμα των Ekin, Michael και Alex και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Ferto στην οικογένεια της Plug and Play!’’ τόνισε ο General Counsel της Plug and Play Ventures, Marc Steiner.

Ο επόμενος επενδυτικός γύρος ο οποίος θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Ferto αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022 με την συμμετοχή της Plug and Play αλλά και άλλων VCs.

Η Ferto ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021. Λαμβάνοντας υπόψη τις απρόσμενες συνθήκες, τις προκλήσεις, αλλά και τις δυσκολίες της πανδημίας, οι τρεις συνιδρυτές της εταιρείας, Μιχάλης Σφικτός, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης και Ekin Burak Ozturk δημιούργησαν μια πλατφόρμα η οποία διευκολύνει την παραγγελία προϊόντων καθημερινής ανάγκης και τη διανομή αυτών σε λίγα λεπτά.

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την Ferto ήταν και είναι, η φιλοσοφία του “ψωνίζω από την γειτονιά μου”. Τα τοπικά καταστήματα αδυνατούν να εκπροσωπηθούν από τις διάφορες πλατφόρμες φαγητού και να προσφέρουν άμεση παράδοση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία μη εξυπηρετούμενη ανάγκη στην αγορά. Με αυτή την αφορμή η Ferto έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν από καταστήματα που αγαπάνε και εμπιστεύονται.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, Μιχάλης Σφικτός, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης και  Ekin Burak Ozturk έχοντας υπόβαθρο σε χώρους όπως σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού αλλά και στον τομέα της τεχνολογίας, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν το Ferto.

Πρώην συνιδρυτής του TaxiBeat, ο Μιχάλης Σφικτός έχει εικοσαετή εμπειρία στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη λογισμικού και έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Product designer & Product manager. Το 2019 αναλαμβάνει το software management στην Blueground όπου και γνώρισε τον Ekin Burak Ozturk. Κάτοχος BSc στο Software engineering αλλά και MSc στο πανεπιστήμιο του NYU σε Technology Management, ο Ekin αποφάσισε να ασχοληθεί με το Software Product Management.

Εργάστηκε στη Standard & Poor’s ως αναλυτής και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζοντας την καριέρα του ως Product owner στην Qatar National Bank, αναλαμβάνοντας το mobile app (EMEA region). Παράλληλα, κατά την διάρκεια του MSc, γνωρίζει τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, τον τρίτο ιδρυτή του Ferto.

Ο Αλέξανδρος εντασσόμενος στο δυναμικό της Olayan Group ως staff tech lead αμέσως μετά τις σπουδές του, είναι και ο άνθρωπος ο οποίος είναι πίσω από το software του Ferto, κατέχοντας πλέον εμπειρία 20 χρόνων.

Οι τρεις ιδρυτές έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε διαφορετικά project με διαφορετικές ομάδες και αυτή τη φορά αποφασίζουν να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν μαζί μία ιδέα, το Ferto.

 

Πηγή: www.startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ