Bloomberg: Στο μικροσκόπιο της Fed η Deutsche Bank για το σκάνδαλο Danske

Έρευνα σχετικά με τον ρόλο της Deutsche Bank στο σκάνδαλο της Danske Bank και συγκεκριμένα για το πώς διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια δολάρια ύποπτων συναλλαγών της δανέζικης τράπεζας έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η έρευνα της Fed βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και εστιάζει, όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, στο κατά πόσο η Deutsche Bank της Νέας Υόρκης παρακολουθούσε επαρκώς τη μεταφορά κεφαλαίων που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Danske Bank από το υποκατάστημα της τελευταίας στην Εσθονία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Danske που χρησιμοποίησε ανταποκρίτριες τράπεζες όπως η Deutsche Bank για να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, έχει παραδεχθεί ότι πολλά από τα 230 δισ. δολάρια που μεταφέρθηκαν μέσω του υποκαταστήματός της στην Εσθονία, ίσως αφορούσαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, ανέφερε ότι η τράπεζα ερευνούσε την υπόθεση Danske εσωτερικά και ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για κακή διαχείριση από την πλευρά της τράπεζας.

Όπως αναφέρει, πάντως, το Bloomberg η Deutsche Bank συνεργάζεται για το θέμα αυτό με την Fed.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική τράπεζα δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις ΗΠΑ. Το 2017 η Fed ήταν μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών που επέβαλαν πρόστιμο στην Deutsche Bank για ελλιπείς ελέγχους που επέτρεψαν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ