Πλήρης δικαίωση του EMEAgr ο ερχομός της Bank of China στην Ελλάδα

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο Joker του EMEAgr έγραφε για το “φλερτ” της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου με την ελληνική αγορά, οι αντιδράσεις ήταν μοιρασμένες.

Κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ενώ κάποιοι άλλοι πιο “μπασμένοι στα κόλπα” και την αγορά, προσπάθησαν να μάθουν πώς είχε διαρρεύσει ένα τόσο επτασφράγιστο μυστικό. Ήταν τόσο μεγάλο το πέπλο της μυστικότητας γύρω από την συγκεκριμένη κίνηση, που ακόμα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου ελάχιστοι είχαν γνώση για το θέμα, πέρα από το EMEAgr και 2-3 ακόμα που είχαν αναλάβει την πραγματοποίηση του εγχειρήματος.

Η πρόσφατη συνάντηση της Κινέζας Προέδρου της Bank of China στην Ευρώπης, Zhou Li Hong, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ήταν απλά το επιστέγασμα μιας κίνησης η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με την υλοποίηση του project να αναμένεται μέχρι την αρχή του επόμενου χρόνου, αν όλα κυλήσουν βάση του χρονοδιαγράμματος.

Μια τέτοια είσοδος στην Ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά, αναμένεται να ταράξει για τα καλά τα χρηματοπιστωτικά νερά, ενώ αν τελικά η κινεζική πλευρά προχωρήσει στην “επιθετική” πολιτική που έχει προγραμματίσει, οι  ισορροπίες θα αλλάξουν δραματικά.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το EMEAgr, η κινεζική είσοδος στην ελληνική τραπεζική αγορά δεν θα είναι η μοναδική που θα δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς ετοιμάζονται και άλλες ανάλογες κινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το EMEAgr θα είναι πάντα ενημερωμένο και γεμάτο αποκλειστικές πληροφορίες για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική τραπεζική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ