emea business monitor

Αυτές είναι οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure – Ακόμα πιο προηγμένες και καινοτόμες

Η R 1250 GS και η R 1250 GS Adventure είναι οι πιο δημοφιλείς μοτοσικλέτες enduro τουρισμού.

Τα μοντέλα BMW GS γιορτάζουν φέτος την 40ή τους επέτειο και η BMW Motorrad φρόντισε να παρουσιάσει τις νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure την κατάλληλη στιγμή. Ο θρυλικός δικύλινδρος κινητήρας boxer ουσιαστικά παραμένει ίδιος προσφέροντας μία ανώτερη και πολιτισμένη οδηγική εμπειρία. Διατηρεί τον κυβισμό των 1.254 cm3 και με προδιαγραφές EU5 εξακολουθεί να αποδίδει 100 kW (136 HP). Χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό και βύθιση βαλβίδων εισαγωγής, αποδίδει υψηλή ισχύ σε όλες τις στροφές, με ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Dynamic Traction Control (DTC) και νέο riding mode “Eco” στον βασικό εξοπλισμό . Χαρτογραφήσεις “ Pro ” με προεπιλογή προγράμματος οδήγησης και δυναμικό έλεγχο φρένου κινητήρα, διατίθενται προαιρετικά. Το Dynamic Traction Control (DTC) διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας με βέλτιστη πρόσφυση (βασικός εξοπλισμός). Με το νέο, στάνταρ riding mode “Eco” ο αναβάτης ενθαρρύνεται να οδηγεί όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

Προαιρετικά, οι νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure διατίθενται από το εργοστάσιο με χαρτογραφήσεις “Pro”. Ο αναβάτης μπορεί τώρα να επιλέγει προγράμματα οδήγησης “Pro” με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον ίδιο. Ο δυναμικός έλεγχος φρένου κινητήρα είναι επίσης νέο στοιχείο των Pro riding modes. Χρησιμοποιείται για την αποφυγή ολίσθησης και απώλειας ευστάθειας είτε στο κλείσιμο του γκαζιού ή στο κατέβασμα σχέσης λόγω υπερβολικού φρένου κινητήρα στον πίσω τροχό.

Νέο BMW Integral ABS Pro στον βασικό εξοπλισμό

Η R 1250 GS και η R 1250 GS Adventure είναι οι πιο δημοφιλείς μοτοσικλέτες enduro τουρισμού. Στην τελευταία τους εκδοχή διατίθενται με BMW Integral ABS Pro, στον βασικό εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα σύστημα που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση, ενώ λειτουργεί και πιο προνοητικά, κατά μία έννοια. Η περαιτέρω διεύρυνση της φιλοσοφίας χαρτογράφησης εντάσσει μερικές νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η προηγμένη προσαρμογή των χαρακτηριστικών ελέγχου ABS στο αντίστοιχο riding mode.

Hill Start Control Pro ( HSC Pro )

Το Hill Start Control drive-off assistant προσφέρεται στάνταρ και με τα δύο μοντέλα και διευκολύνει τη στάση και την εκκίνηση σε ανηφορικές και κεκλιμένες επιφάνειες. Το Hill Start Control Pro (HSC Pro) είναι ακόμα πιο εξελιγμένο από το Hill Start Control και παρέχει βελτιωμένη υποβοήθηση εκκίνησης σε όλες τις συνθήκες.

Ο στάνταρ full-LED προβολέας ήδη φωτίζει το δρόμο με μία απαράμιλλα ισχυρή φωτεινή δέσμη. Ένας νέος προβολέας με λειτουργία περιστροφής κάνει ένα ακόμα βήμα προόδου. Με αυτό το προαιρετικό σύστημα, η μεσαία σκάλα του βασικού full-LED προβολέα περιστρέφεται προς το εσωτερικό της στροφής ανάλογα με τον βαθμό κλίσης. Οι στροφές φωτίζονται σχεδόν πλήρως με αυτό τον τρόπο, επειδή το φως ακολουθεί την κατεύθυνση της μοτοσικλέτας.

Πρίζες και θύρες USB στον βασικό εξοπλισμό. Θερμαινόμενη σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια και προαιρετικό κιτ ανύψωσης τιμονιού κατά 30 mm ως εργοστασιακός, προαιρετικός εξοπλισμός.

Οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure ήδη διαθέτουν δύο διαφορετικές παροχές ρεύματος στον βασικό εξοπλισμό τους. Μία πρίζα 12 V και μία θύρα USB-A 5 V. Η θερμαινόμενη σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη είναι προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός και αυξάνει το επίπεδο άνεσης σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Μία νέα φιλοσοφία λειτουργίας επιτρέπει την εύκολη διαχείριση. Εκτός από τις διάφορες σέλες και τα μαρσπιέ αναβάτη που διατίθενται προαιρετικά από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad, το ύψος του τιμονιού μπορεί τώρα να ρυθμίζεται με το προαιρετικό κιτ ανύψωσης

Get real time updates directly on you device, subscribe now.