Άνοδος για πρώτη φορά φέτος στις πωλήσεις αυτοκινήτων – “Έκρηξη” στα υβριδικά

Τον Σεπτέμβριο, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1.1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο

Αύξηση, για πρώτη φορά φέτος, σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, γεγονός που υποδεικνύει μια ενδεχόμενη ανάκαμψη του κλάδου, σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1.1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1.3 εκατ. οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης βέβαια, οι πωλήσεις δεν είναι οι ίδιες. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία κατέγραψαν απώλειες, ενώ οι ταξινομήσεις στην Ιταλία και τη Γερμανία αυξήθηκαν.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen και της Renault αυξήθηκαν κατά 14.1% και 8.1% αντίστοιχα, ενώ ο όμιλος PSA (Peugeot, Citroën, Opel) είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 14.1%. Μειωμένες πωλήσεις είχαν και τα πολυτελή brands, με την BMW να καταγράφει πτώση 11.9% και την Daimler 7.7%. 

Συνολικά, το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 29.3%, κυρίως λόγω της πανδημίας. Παρά τη γενικότερη πτώση της αγοράς ωστόσο, έκρηξη σημειώθηκε στις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων, οι οποίες το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αυξήθηκαν κατά 133,9%!

Οι λόγοι που κάνουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα προσιτά είναι ότι έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων για 50-70 χιλιόμετρα, είναι ελκυστικά στην τιμή, υπάρχουν κίνητρα αγοράς από τις περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης και προσφέρουν την ευελιξία δύο διαφορετικών τρόπων λειτουργίας. Του ηλεκτρικού και αυτό του υγρού καύσιμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ