Έλληνας ο νέος επικεφαλής της Mercedes USA

Ο 53χρονος συμπατριώτης μας θα έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των κινήσεων της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά

Μια από τις σημαντικότερες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 ο Δημήτρης Ψυλλάκης. Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της Daimler AG, ο  Έλληνας μάνατζερ θα είναι ο νέος επικεφαλής της MercedesBenz USA.

Μάλιστα, εκτός από χρέη διευθύνοντος συμβούλου σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, ο κ. Ψυλλάκης θα αναλάβει την ηγεσία και του Τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη B. Αμερική.

Ο 53χρονος συμπατριώτης μας θα έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των κινήσεων της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά. Η Britta Seeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Daimler AG, έκανε λόγο για έναν καταξιωμένο επαγγελματία και έναν αποδεδειγμένο ηγέτη, ικανό να αναπτύξει τη Mercedes σε μεγάλες αγορές και να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντά της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Ψυλλάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τη MercedesBenz Hellas το 1992. Εννέα χρόνια αργότερα προάχθηκε σε γενικό διευθυντή Επιβατικών Αυτοκινήτων. Το 2009 πήγε στη Mercedes Βραζιλίας και από το 2015 ήταν πρόεδρος και CEO της MercedesBenz Κορέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ