Το νέo Dunlop SportSmart TT επιλέχθηκε για τη νέα BMW M 1000RR

To νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες

Η BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα M 1000RR, την πρώτη μοτοσικλέτα Μ της κατασκευάστριας εταιρίας. To νέο μοντέλο βασίζεται στο μοντέλο S 1000 RR και είναι σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες, που επιζητούν υψηλές επιδόσεις. Η BMW επέλεξε το ελαστικό Dunlop SportSmart TT για την περιορισμένη έκδοση του νέου δυναμικού μοντέλου M 1000 RR.

Παρόμοια με τη νέα μοτοσικλέτα, το ελαστικό SportSmart TT προσφέρει τεχνολογία προερχόμενη από το πάθος για αγώνες, μέσα από ένα ελαστικό που είναι εξίσου αποδοτικό στο τόσο δρόμο όσο και στην πίστα αγώνων. Συγκριτικά με άλλα superbike, το νέο μοντέλο BMW M 1000 RR, διαθέτει επιπλέον αποδεδειγμένα αγωνιστικά υλικά προηγμένης τεχνολογίας και ανταλλακτικά, όπως για παράδειγμα φτερά από ανθρακόνημα και τους τροχούς. Επίσης, είναι κατασκευασμένο με απόλυτη ακρίβεια ώστε να αποδίδει 212 HP σε 14,500 στροφές ανά λεπτό.

Μια μηχανή με κινητήρια δύναμη τις κορυφαίες επιδόσεις, που είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό πνεύμα, απαιτεί ένα ελαστικό κορυφαίας ποιότητας και με πάθος αγωνιστικές επιδόσεις. Το ελαστικό Dunlop SportSmart TT διαθέτει την ίδια τεχνολογία NTEC RT με τα ελαστικά της Dunlop που κατέκτησαν τη νίκη στο Ιsle of Man TT. Αυτό επιτρέπει τη διατήρηση χαμηλά της πίεσης του πίσω ελαστικού για χρήση σε πίστα, αυξάνει την επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το δρόμο, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ελαστικού SportSmart TT είναι το Speed Vent Thread, που διαθέτει αυλακώσεις πέλματος, οι οποίες ανοίγουν ή κλείνουν όταν το ελαστικό στρίβει. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο απαγωγής θερμοκρασίας (vent-like effect), μη επιτρέποντας την υπερθέρμανση του ελαστικού.

Νίκη σε αγώνες και σε δοκιμές περιοδικών Η Dunlop κατέχει μια υπερήφανη ιστορία γεμάτη επιτυχίες σε πίστες αγώνων, η οποία ενισχύεται με την αγωνιστική έκδοση του S 1000 RR. H BMW Motorrad Team κατέχει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα FIM Endurance World που ολοκληρώνεται στο Estoril αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο γαλλικό Πρωτάθλημα Superbike o οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας Kenny Foray κυριάρχησε στους αγώνες Ledenon νωρίτερα αυτό το μήνα με την BMW μοτοσικλέτα του που φορούσε ελαστικά Dunlop. Στο δρόμο, ο Peter Hickman βασίστηκε στη συνεργασία της BMW με την Dunlop για να κερδίσει το Isle of Man TT, το Grand Prix του Μακάο, ενώ έγραψε το ρεκόρ των αγώνων δρόμου στο Ulster Grand Prix.

Οι ειδικοί περιοδικών μοτοσικλετών που δοκίμασαν τη νέα μοτοσικλέτα, αξιολόγησαν το SportSmart TT ως νικητή. Η βρετανική ομάδα του Fast Bikes, βαθμολόγησε τα ελαστικά SportSmart TT ως τα καλύτερα ελαστικά superbike σε μια κρυφή δοκιμή πίστας, 1 ενώ απονεμήθηκε το βραβείο του “Kαλύτερου ελαστικού χειρισμού” από το γερμανικό περιοδικό “PS” 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ