Το καλοκαίρι του 2021 στην αγορά τα ηλεκτρικά οχήματα της Rivian

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η κυκλοφορία τους θα καθυστερήσει, όμως μέχρι σήμερα δεν ήταν ξεκάθαρο το ακριβές χρονοδιάγραμμα

Η αμερικανική startup Rivian, ξεκίνησε να τρέχει μια δοκιμαστική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Illinois καθώς ετοιμάζεται να βγάλει τα δύο ηλεκτρικά οχήματά της στην αγορά το καλοκαίρι του 2021.

Σε email που απέστειλε σε υποψήφιους πελάτες της, η Rivian είπε ότι οι παραδόσεις του ηλεκτρικού ημιφορτηγού R1T θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2021 και οι παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV R1S τον Αύγουστο του 2021.

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η κυκλοφορία τους θα καθυστερήσει, όμως μέχρι σήμερα δεν ήταν ξεκάθαρο το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Κανονικά, τα οχήματα ήταν προγραμματισμένο να βγουν στην αγορά στα τέλη του 2020, όμως λόγω της πανδημίας η εταιρεία δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο της.

Χρηματοδότηση 2,5 δις για την Startup 

Πρόσφατα, η Rivian εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,5 δισ. δολαρίων, από την T. Rowe Price. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι Soros Fund Management, Coatue Management, Fidelity Management και Research and Baron Capital Group, καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές.

Από την ίδρυσή της, το 2009, μέχρι σήμερα η Rivian έχει σηκώσει συνολικά 3,1 δισ. δολάρια ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποιο όχημα στην αγορά! Η τελευταία της χρηματοδότηση έκλεισε τον Δεκέμβριο, με την T. Rowe Price να ηγείται ξανά του γύρου.

Ανάμεσα στους επενδυτές της είναι και η Ford, η οποία τον Απρίλιο του 2019 είχε επενδύσει 500 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, αλλά και η Amazon η οποία μάλιστα έχει παραγγείλει από πέρυσι 100.000 οχήματα. Η Rivian αναμένεται να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα στην Amazon στις αρχές του 2021, με στόχο περίπου 10.000 να έχουν παραδοθεί έως τις αρχές του 2022 και το σύνολο αυτών να είναι στο δρόμο το 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ