H Tesla ρίχνει τις τιμές για να “σώσει” τις πωλήσεις

Φθηνότερα κατά 5.000 δολάρια τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας

Σε μείωση των τιμών για τα ηλεκτρικά της οχήματα προχώρησε η Tesla σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η μείωση των τιμών, η οποία ενδέχεται υπό περιπτώσεις να φτάσει έως και το 6% στη Βόρειο Αμερική, έρχεται ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Συγκεκριμένα, τιμή εκκίνησης του Model S είναι πλέον τα 74.990 δολάρια μειωμένη κατά 5.000 δολάρια. Το Model X κοστολογείται στα 79.990 δολάρια από την αρχική τιμή των 84.990 δολαρίων ενώ το πιο φθηνό Model 3 διατίθεται κατά 2.000 δολάρια μειωμένο στα 37.990.

Οι πωλήσεις λιανικής στον κλάδο του αυτοκινήτου έχουν σημειώσει μείωση κατά 50% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της J.D. Power. Ωστόσο σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία, οι πωλήσεις τον Μάιο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης κυρίως λόγω των κινήτρων που προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στους πελάτες.

Τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στην κανονικότητα από τις αρχές Μαΐου, κατόπιν διευθέτησης των ζητημάτων ασφαλείας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ