Το emea οδηγεί το νέο Piaggio Medley

Το Piaggio Medley συνδυάζει την ευελιξία ενός οχήματος με αστικό προσανατολισμό με τον δυναμισμό ενός σκούτερ με μεγάλους τροχούς και την άνεση και ικανότητα φόρτωσης ενός μεγάλου σκούτερ GT: ιδανική επιλογή μετακίνησης με μια εντελώς ανανεωμένη δυναμική εμφάνιση, ακόμα πιο αποδοτικό και τεχνολογικά προηγμένο.
 
Ο νέος σχεδιασμός εστιάζει στον σπορ χαρακτήρα: το μπροστινό μέρος είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, όπως και το τιμόνι, το οποίο φιλοξενεί τον νέο full LED εμπρόσθιο προβολέα και ένα νέο ψηφιακό LCD ταμπλό οργάνων.
 
Στο νέο Piaggio Medley τοποθετείται για πρώτη φορά η τελευταία εξέλιξη στην οικογένεια κινητήρων Piaggio i-get, στους κυβισμούς 125 και 150 cc: αμφότεροι υγρόψυκτοι, με σύστημα χρονισμού 4 βαλβίδων και ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ με απόδοση ισχύος 11 και 12,1 kW αντίστοιχα συγκαταλέγονται στους πιο ισχυρούς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Χωράει άνετα δύο άτομα χωρίς να νοιώθουν στριμωγμένα και τα νέα αναδιπλώμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη έχουν αντιολισθητική επιφάνεια. Το πόσο έξυπνη και προσεγμένη στη λεπτομέρεια είναι η σχεδίαση του Medley φαίνεται και από το γεγονός πως ενώ έχει μεγάλο ρεζερβουάρ 7 λίτρων (εξασφαλίζει εύκολα μέση αυτονομία μεταξύ 180-220 χιλιομέτρων) τοποθετημένο στο πάτωμα, την ίδια ώρα δεν υπάρχει ογκώδες κεντρικό τούνελ, οπότε το καβαλάς περνώντας εύκολα το πόδι σου ανάμεσα στο τιμόνι και τη σέλα, ενώ μπορείς να κρεμάσεις μια μεγάλη τσάντα από τον σωστά τοποθετημένο κρίκο. Γενικά οι μεταφορικές ικανότητες του Medley είναι κορυφαίες και οι χώροι που προσφέρει δεν τους βρίσκεις εύκολα σε αυτού του μεγέθους τα scooter
 

Το Piaggio Medley έχει εξελιχθεί και στον τομέα της συνδεσιμότητας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αυτόν τον εξοπλισμό στην κατηγορία των μεσαίων σκούτερ με μεγάλους τροχούς: μέσω του συστήματος Piaggio MIA (περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης S) είναι εφικτή η σύνδεση smartphone με το όχημα μέσω Bluetooth για διαχείριση κλήσεων, φωνητικών εντολών και μουσικής μέσω του πίνακα οργάνων και των κουμπιών στο τιμόνι.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η λειτουργία «Start & Stop», η οποία συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμου, μέσω της διακοπής και αυτόματης εκκίνησης του κινητήρα κατά τις στάσεις. Επιπλέον με το δικάναλο ABS το Piaggio Medley προσφέρει ένα πακέτο βασικού εξοπλισμού που αντιστοιχεί σε σκούτερ ανώτερης κατηγορίας.

Ο νέος μονοκύλινδρος 125cc i-get παρέχει μέγιστη ισχύ 11 kW στις 9.000 σ.α.λ., ενώ ο πιο δυνατός 150 cc φτάνει τα 12.1 kW στις 8.750 σ.α.λ. Τιμές αναφοράς που τοποθετούν το νέο Piaggio Medley μεταξύ των ισχυρότερων στην κατηγορία μεσαίων σκούτερ με μεγάλους τροχούς και που στον δρόμο μεταφράζονται σε ζωηρούς κινητήρες, ειδικά σχεδιασμένους για καθημερινή χρήση σε αστικό περιβάλλον, δηλαδή σε κυκλοφοριακές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από συνεχείς στάσεις και απαιτούν ελαστικότητα, ρεπρίζ και ομαλή λειτουργία. Τα χαρακτηριστικά αυτά εξασφαλίζονται από τις εξαιρετικές τιμές ροπής (12 Nm στις 6500 σ.α.λ. για τα 125cc και 15 Nm στις 6500 σ.α.λ. για τα 150 cc) που επιτρέπουν στο Medley εξαιρετική επιτάχυνση από στάση και ρεπρίζ, χάρη και στο πολύ χαμηλό συνολικό βάρος.

Οι κινητήρες του Piaggio Medley προσφέρουν μεγάλα διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησηςΑπαιτείται μόνο αντικατάσταση λιπαντικών και φίλτρων κάθε 10.000 χλμ και ρύθμιση βαλβίδων κάθε 20.000 χλμ.

Μετά τις επεμβάσεις βελτιστοποίησης κάθε εξαρτήματος οι νέες τιμές κατανάλωσης διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδοη χιλιομετρική απόσταση του κύκλου δοκιμών WMTC φτάνει στα 41,5 χλμ./λίτρο για το Medley 125 και στα 41 χλμ./ λίτρο για το Medley 150.

Όπως και η προηγούμενη έκδοση, το νέο Piaggio Medley είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Start & Stop κατοχυρωμένο από την Piaggio με την ονομασία RISS (Regulator Inverter Start & Stop System).

To σύστημα συνδεσιμότητας PIAGGIO MIA, στον βασικό εξοπλισμό του Medley S, επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με το ηλεκτρονικό σύστημα του Piaggio Medley μέσω Bluetooth, προσφέροντας αποκλειστικές λειτουργίες για πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Piaggio Medley S

Το Piaggio Medley S ξεχωρίζει καταρχήν από τα σπορ μαύρα ματ φινιρίσματαστις ζάντες, τα πλαϊνά πλαστικά τμήματα της ποδιάςτο κεντρικό τούνελ και τις χειρολαβές συνεπιβάτηΟ σπορ χαρακτήρας υπογραμμίζεται και από τα κόκκινα ελατήρια των αμορτισέρ, ενώ κόκκινο χρώμα συναντάμε επίσης στις ραφές της σέλας και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως η κορνίζα της μπροστινής «γραβάτας»Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνονται τα εμπρός και πίσω δισκόφρενα τύπου «μαργαρίτα» με δαγκάνες χρυσού χρώματος και το σύστημα διασύνδεσης Piaggio MIAΕπιπλέον το Medley S διαθέτει τη λειτουργία bike finder, που ενεργοποιείται με τηλεχειριστήριο. Το bike finder ενεργοποιεί από απόσταση τα φλας για την εύκολη αναγνώριση του οχήματος.

Προτείνονται τρεις χρωματισμοί, που συνδυάζονται με μαύρο χρώμα στη σέλα και το εσωτερικό της ποδιάςΛευκό «Bianco Luna»Γκρι «Grigio Materia» και Μαύρο ματ «Nero Meteora». Η νέα γκάμα Piaggio Medley είναι διαθέσιμη στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα test-ride.

  • Piaggio Medley 125         –              3.050€
  • Piaggio Medley 125 S      –              3.150€
  • Piaggio Medley 150         –              3.190€
  • Piaggio Medley 150 S      –              3.290€

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ