Έφθασε στην Ελλάδα το Hyundai Kona Hybrid

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η νέα έκδοση του δημοφιλούς compact SUV της κορεατικής φίρμας, η οποία τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο και διακρίνεται για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης, καθώς και για τις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.
 
Το Kona Hybrid συνδυάζει τον 1.6 GDI κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 141 ίππους και τα 265 Nm ροπής και η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 11,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 χλμ./ώρα.
Ανάλογα με τις ζάντες που φοράει το αυτοκίνητο επηρεάζονται η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων. Με τις 16άρες καίει 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 90 γρ./χλμ., ενώ με τις 18 ιντσών ζάντες τα νούμερα ανεβαίνουν στα 4,3 λτ. και 99 γρ. αντίστοιχα.
 
Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το μοντέλο φέρει φουλ LED φώτα, διασυνδεδεμένο σύστημα Blue LinkDisplay Audio, οθόνη 10,25 ιντσών, ασύρματη φόρτιση smartphones, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών και πολλά ακόμη.
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών αποχρώσεων για το αμάξωμα και την οροφή, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα μοντέρνα πακέτα.
 
Το Kona Hybrid προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (PremiumPremium Plus και Distictive), με τις τιμές να ορίζονται στα 23.990, 25.090 και 27.090 ευρώ αντίστοιχα. Η εργοστασιακή εγγύηση είναι στα 5 χρόνια, ενώ μαζί με το αυτοκίνητο οι κάτοχοι λαμβάνουν 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο για ισάριθμα έτη.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ