Η Tesla σήκωσε 2 δισ. δολάρια στα 767 ανά μετοχή

Ολοκληρώθηκε η προσφορά κοινών μετοχών της Tesla, μέσω της οποίας η εταιρεία άντλησε από την αγορά περίπου 2 δισ. δολάρια, με τιμή 767 δολάρια ανά μετοχή. 

Η τιμή αυτή είναι σχεδόν 5% πιο χαμηλή από την τιμή που έκλεισε η εταιρεία χθες, ενώ η τόσο μικρή έκπτωση φανερώνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που προκάλεσε η προσφορά. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι εταιρείες προχωράνε σε μεγαλύτερες εκπτώσεις, όμως η ξέφρενη πορεία της μετοχής της Tesla το τελευταίο διάστημα δεν άφηνε πολλά περιθώρια για διαφορετικές προβλέψεις. 

Η Tesla θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα “για να ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό της, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. 

Δύο από τους αγοραστές των μετοχών της εταιρείας έγιναν ήδη γνωστοί, καθώς και τα ποσά που ξόδεψαν για να τις αποκτήσουν. 

Ο ένας δεν είναι άλλος από τον ..ιδρυτή της εταιρείας Elon Musk, ο οποίος πλήρωσε 10 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το μερίδιο του από τις προσφερόμενες μετοχές και ο άλλος είναι ο Larry Ellison, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Tesla, ο οποίος αγόρασε μετοχές ύψους 1 εκατ. δολαρίων, 

Συνολικά, η Tesla προχώρησε σε προσφορά 2,65 εκατ. μετοχών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ