E.ON και Volkswagen παρουσιάζουν “plug & play” σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η E.ON, μια διεθνής εταιρεία ενέργειας με έδρα το Έσσεν της Γερμανίας, και η Volkswagen Group Components, δημιούργησαν ένα νέο, ευέλικτο και “υπερ-γρήγορο” σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για ένα σύστημα που λειτουργεί με τη λογική του plug & play – μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε, με χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις εταιρείες, μπορεί να φορτίσει δύο ηλεκτρονικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 150 κιλοβάτ ταυτόχρονα, προσφέροντας έτσι μια επιπλέον απόσταση περίπου 200 χλμ. κατά μέσο όρο σε μόλις 15 λεπτά.

Η νέα αυτή λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, να τοποθετηθεί σε σταθμούς ανεφοδιασμού και χώρους serviceχώρους στάθμευσης αλλά και εταιρείες logistics, όπως μεταφορικές, για παράδειγμα. Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες αναφέρουν ότι η νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός δικτύου εξαιρετικά γρήγορων σημείων φόρτισης που θα μπορούν να εγκατασταθούν όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι οι νέοι ταχυφορτιστές θα λειτουργούν αποκλειστικά με ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της E.ON. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί επίσης όλα τα updates, τις επισκευές και τις χρεώσεις, εξ αποστάσεως, μέσω της κεντρικής της πλατφόρμας.

Η Volkswagen Group Components θα ξεκινήσει την παραγωγή τους φέτος και μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, η E.ON θα δοκιμάσει τα νέα σημεία φόρτισης σε έξι αυτοκινητοδρόμους. Μετά το πέρας της δοκιμής, το προϊόν θα λανσαριστεί στη γερμανική αγορά με την επωνυμία E.ON Drive Booster.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ