Το MINI Electric τα κατάφερε στις παγωμένες πλαγιές της Αυστρίας

Mία ημερήσια εκδρομή στο χιόνι συνιστά νέα πρόκληση για την ηλεκτροκίνηση, σε διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης, όπου μπορούν να δοκιμαστούν τις ικανότητες του νέου MINI Cooper SE το χειμώνα.
 
Εισαγωγή προορισμού ‘SöldenAustria’ στο στάνταρ σύστημα πλοήγησης. Λόγω της θέσης του σε υψόμετρο περίπου 1.350 m και με δύο παγετώνες εκεί όπου εκτείνονται οι πίστες του σκι, το θέρετρο αυτό στην καρδιά της κοιλάδας Tyrolean Ötztal είναι γνωστό ότι μαζεύει χιόνι από τα τέλη του φθινοπώρου. Η απόσταση από το BMW Welt στο Μόναχο μέχρι το σταθμό του τελεφερίκ Gaislachkoglbahn στο Sölden είναι ακριβώς 200 km.


Η αυτονομία του 
MINI Cooper SE στον επίσημο κύκλο δοκιμών κυμαίνεται μεταξύ 235 και 270 km – οι τιμές αυτές που μπορούν να επιτευχθούν με την προϋπόθεση ότι ολόκληρη η ισχύς του κινητήρα 135 kW/184 hp δεν χρησιμοποιείται συνεχώς.  Εναλλακτικά, τα MINI Driving Modes προσφέρουν τη ρύθμιση GREEN+ όπου απενεργοποιείται επιπλέον η θέρμανση για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αύξηση της αυτονομίας – χωρίς αυτό να είναι πραγματικά απαραίτητο. Το MINI Electric διαθέτει 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού στάνταρ με  75% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με ένα συμβατικό, ηλεκτρικό σύστημα του είδους.  Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο κεντρικό τούνελ σε ενδοδαπέδια διάταξη, η χωρητικότητα 211 και 731 του χώρου αποσκευών είναι ακριβώς ίδια με των συμβατικών εκδόσεων του 3-θυρου MINI.

Στους επαρχιακούς δρόμους της Αυστρίας, το MINI Cooper SE σε υψόμετρο 1.200 m φτάνει στο Τυρολέζικο χωριό του Ζέεφελντ (Seefeld). Το μέρος είναι ιδανικό για crosscountry σκι, αλλά και το MINI Cooper SE κινείται με άνεση στους δρόμους που οδηγούν στο διάσελο. Στροφές φουρκέτες και χιόνι προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για να δοκιμαστεί το ταλέντο του στη διασκεδαστική οδήγηση. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας με ενεργοποιητή περιορισμού ολίσθησης τροχών επιτρέπουν ταχεία και ακριβή απόκριση στις μεταβαλλόμενες οδηγικές συνθήκες και αυξάνουν την ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

Η σταθερότητα του κύκλου αποφόρτισης βελτιστοποιήθηκε επιπλέον, κάτι που αυξάνει την αντοχή της μπαταρίας υψηλής τάσης. Ως εκ τούτου, η εγγύηση, που ισχύει για μία περίοδο οκτώ ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση, επεκτάθηκε χιλιομετρικά στα 160.000 km.Ενώ οι ιδιοκτήτες διασκεδάζουν στις χιονισμένες πλαγιές, το MINI Cooper SE μπορεί να επαναφορτίζεται σε ένα σημείο φόρτισης κοντά στο σταθμό της κοιλάδας. Η ικανότητα φόρτισης των 11 kW, παρόμοια με του MINI ELECTRIC Wallbox, αρκεί για την πλήρη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε 3,5 ώρες. Επιπλέον, η μπαταρία και η μονάδα φόρτισης του MINI Cooper SE είναι κατάλληλες για ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως 50 kW. Αυτό επιτρέπει μία πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 1,5 ώρα.

Ο κόσμος ρωτάει για την έναρξη πωλήσεων – από το Μάρτιο του 2020 – όπως και για την επιτάχυνση – 0 – 60 km/h σε 3,9 δεύτερα και το σπριντ 0 – 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα. Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι 100 000 άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της MINI. Οι πρώτοι ιδιοκτήτες του MINI Cooper SE, ήδη θα μπορούν να δοκιμάζουν τις ικανότητες του πηγαίνοντας για σκι από τη φετινή χειμερινή σεζόν. Άλλωστε, το χιόνι είναι άφθονο, όποτε υπάρχει διάθεση για μία  χειμερινή απόδραση στο Ζέλντεν (Sölden), μέχρι το Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ