Το νέο, φουτουριστικό αυτοκίνητο της Mercedes είναι εμπνευσμένο από το Avatar!

Ένα νέο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από το φουτουριστικό σύμπαν της ταινίας Avatar του James Cameron, παρουσίασε στη CES 2020, η Mercedes-Benz.

Το αυτοκίνητο, που ονομάζεται VISION AVTR (Advanced Vehicle Transformation) δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα που βρισκόταν “πίσω” από την ταινία, και σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενσωματώνει το όραμα των σχεδιαστών, των μηχανικών και των ερευνητών της Mercedes-Benz για την κινητικότητα στο μακρινό μέλλον.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Mercedes κινείται με 4 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 476 ίππους, ενώ έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων. Μέσα στο όχημα δεν υπάρχει τιμόνι αλλά μία μεγάλη κεντρική κονσόλα η οποία μπορεί να αναγνωρίσει όλους τους επιβαίνοντες καθώς αυτοί αγγίζουν το αυτοκίνητο, ακόμη και από τον παλμό της καρδιάς τους!

Μέσω της αλληλεπίδρασης αυτής, το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το περιβάλλον του διαφορετικά για τον κάθε επιβάτη. Ο οδηγός μπορεί να “επικοινωνήσει” με το όχημά του και μέσω αισθητήρων που βρίσκονται στην οροφή, οι οποίοι ταυτόχρονα “αντιλαμβάνονται” και το εξωτερικό περιβάλλον.

Φυσικά, όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από το Avatar, όμως οι δυνατότητες δεν σταματούν: κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν εικόνες 3D οι οποίες προβάλλονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Τέλος, ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του VISION AVTR είναι το γεγονός πως διαθέτει τροχούς σφαιρικού σχήματος, ώστε να μπορεί να κινείται μπροστά, πίσω αλλά και διαγώνια.

Σίγουρα, αυτό που είδαμε στη CES είναι ένα concept και τίποτα παραπάνω (προς το παρόν τουλάχιστον). Το αυτοκίνητο είναι ένα πρωτότυπο και μπορεί εν τέλει να μην “βγει” ποτέ στην αγορά, όμως κανείς δεν μπορεί να πει πως η Mercedes δεν εντυπωσίασε με το νέο της εγχείρημα. Αν το μέλλον των αυτοκινήτων είναι έτσι, οι περισσότεροι σίγουρα βιάζονται να έρθει!
 
Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ