Η Fiat Chrysler λανσάρει αυτόνομα ταξί στην Κίνα με τη βοήθεια της AutoX

Η AutoX, startup αυτόνομων οχημάτων που έχει την υποστήριξη της Alibaba, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να συνεργαστεί με την Fiat Chrysler για να λανσάρουν ένα στόλο αυτόνομων ταξί στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόλος, ο οποίος θα αποτελείται από βαν Chrysler Pacifica, θα τεθούν σε λειτουργία στην Κίνα μέσα στο επόμενο διάστημα, και οι επιβάτες θα μπορούν να καλούν ένα ρομπότ-ταξί μέσω ενός προγράμματος του WeChat και άλλων δημοφιλών εγχώριων εφαρμογών.

Η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για το AutoX, η οποία μπορεί να αναπτύσσει δικά της οχήματα, ωστόσο στοχεύει στο να δώσει την τεχνολογία της σε εταιρείες που θέλουν να τρέξουν δικούς του στόλους αυτόνομων ταξί.

Η AutoX, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, δοκιμάζει ήδη τα οχήματά της στην Καλιφόρνια και την Κίνα. Η εταιρεία άρχισε να προσφέρει διαδρομές στο κέντρο της πόλης Shenzhen στις αρχές του 2019, ενώ το Σεπτέμβριο συνεργάστηκε με τη Σαγκάη για να λανσάρει ένα στόλο από 100 ταξί εκεί.

Σύμφωνα με τον Jianxiong Xiao, CEO της AutoX, το επόμενο βήμα είναι να “αφαιρεθεί” ο οδηγός ασφαλείας από το όχημα και αυτό να γίνει πραγματικά αυτόνομο.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ