Tο νέο μοντέλο της BMW που έγινε… ξενοδοχείο

Η παρουσία του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES) 2020στο Λας Βέγκας θα γίνει με την εσωτερική”μετάλλαξη” του BMW i3.

Οι σχεδιαστές πήραν ένα στάνταρ μοντέλο BMW i3 και το μεταμόρφωσαν πλήρως (χωρίς να αγγίξουν το κάθισμα του οδηγού και το ταμπλό) διαμορφώνοντας το εσωτερικό έτσι ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός ‘boutique hotel’.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος με υψηλό δείκτη ‘feel-good’ – το τέλειο μέρος για ξεκούραση, ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο ή ακόμα και εργασία με τις ανάλογες ρυθμίσεις. Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με την προσθήκη ενός μεγάλου, άνετου καθίσματος με υποπόδιο, πολύ γρήγορη σύνδεση 5G με τον έξω κόσμο, μία οθόνη που ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής και μία προσωπική Ζώνη Ήχου (Sound Zone).

Το BMW i3 Urban Suite αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα απέναντι τη δέσμευση του BMW Group για βιώσιμη μετακίνηση. Το όχημα βασίζεται σε μία ολιστική φιλοσοφία για υπεύθυνη χρήση πόρων, που περιλαμβάνει κινητήρες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την προσεκτική επιλογή υλικών και τις μεθόδους παραγωγής. Υφάσματα που περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά συνδυάζονται με πιστοποιημένο ξύλο και δέρμα επεξεργασμένο με ελαιόλαδο, ενώ τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά  που μπορούν να επανατροφοδοτούνται στο κύκλο των υλικών, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκθεση ένας στόλος στάνταρ αυτοκινήτων BMW i3 μετατράπηκαν σε Urban Suites στο Μόναχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Las Vegas, όπου επίσης κοσμούν τους δρόμους της πόλης. Όποιος επιθυμεί αυτοκίνητο με σοφέρ για να φτάσει στον επιθυμητό προορισμό μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ειδική εφαρμογή για να παραγγείλει ένα από τα BMW i3 Urban Suites.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ