Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Mercedes EQ B

του Νίκου Σάλτα
 
Η Mercedes παρουσίασε πρόσφατα την ηλεκτρική EQ C, ετοιμάζει όμως και μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την EQ A και την EQ B, την οποία εντόπισαν κατά τη διάρκεια δοκιμών οι κατάσκοποι μας.
Το αυτοκίνητο έχει αρκετά κοινά αλλά και αρκετές διαφορές με τη «συγγενή» του βενζινοκίνητη GLB. Η συστοιχία των μπαταριών της EQ B, που θα ζυγίζει 650 κιλά και θα είναι τοποθετημένη στο δάπεδο ανάμεσα στους δύο άξονες, θα έχει χωρητικότητα 60 kWh στη στάνταρ έκδοση, αλλά θα μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι τις 110 kWh. Θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 ίππων) και θα παρέχει αυτονομία τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων στη βασική έκδοση.
Αργότερα θ’ αρχίσουν να διατίθενται και ισχυρότερες εκδόσεις, με κινητήρες 200 και 250 kW. Η Mercedes έχει ήδη κατοχυρώσει τα ονόματα EQB 200, EQB 250, EQB 260, EQB 300, EQB 320, EQB 350 και EQB 360. Σχεδιαστικά η EQ B θα βρίσκεται αρκετά κοντά στη GLB, αλλά το εμπρός και το πίσω μέρος θα μοιάζουν περισσότερο με αυτά της EQ C. Και φυσικά η τιμή του αυτοκινήτου θα είναι σημαντικά ακριβότερη από αυτή της GLB!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ