Elon Musk: Προτίμησα το Βερολίνο λόγω ..Brexit

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κατηγόρησε το Brexit για την απόφαση της εταιρείας να ανοίξει το πρώτο Ευρωπαϊκό mega-factory στην Γερμανία, και όχι στην Βρετανία όπως ήταν η πρώτη του επιλογή. 

Μιλώντας στο περιοδικό Auto Express, ο Elon Musk ανέφερε ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον της Βρετανίας και η ρευστή κατάσταση που επικρατεί γύρω από το Brexit, οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή της μονάδας στη Γερμανία. 

Στόχος της Tesla είναι να προωθήσει την Ευρωπαϊκή παραγωγή και να μειώσει φυσικά τ κόστη παραγωγής, αφού ένα Ευρωπαϊκό εργοστάσιο θα μειώσει τόσο τα κόστη παραγωγής, ενώ θα “εξαφανίσει” τα κόστη εισαγωγής. 

Το νέο εργοστάσιο της Tesla που θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο, θα συνοδευτεί από ένα μηχανολογικό και σχεδιαστικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Γερμανική πρωτεύουσα, ενώ όπως παραδέχτηκε ο Musk για την απόφαση δημιουργίας του εργοστασίου στην Γερμανία εκτός από το Brexit, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η χώρα φιλοξενεί δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, την VW και την Daimler.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ